Poděkování: Za vysokou účast ve volbách a za vaše hlasy. Díky moc

29. 10. 2021

Poděkování:

Za vysokou účast ve volbách a za vaše hlasy. Díky moc.

Co se mi líbí:

V poslední době potkávám pěší hlídky Městské Policie v ulicích Radošovic. Je to dobrý pocit.

Chválím:

Schválení Zásad bytové politiky zastupitelstvem. Rekonstruují se byty a veškeré peníze za nájmy půjdou do modernizace a oprav bytového fondu města.
Postoj zastupitelů k převodu bytů čp. 1999 a čp. 2000.

Co se mi nelíbí:

V roce 2011 byly poplatky za popelnice prakticky rovné tomu, co město platilo firmě. Vždy jsem kritizovala a poukazovala na to, že popelnice zdarma (jako předvolební slogan) není krok správným směrem. Nevím, kolik lidí se na základě zlevněného poplatku za popelnice přihlásilo k trvalému pobytu v Říčanech. Teď doplácí město na odpadové hospodářství cca
14 milionů korun za rok. Od roku 2022 bude platit nový zákon o odpadovém hospodářství, bude se zvyšovat poplatek za skládkovné, pokuty za nesplnění procenta třídění odpadu (a ty nebudou malé).  Protože stávající firmě končí smlouva, bude v polovině příštího roku vypsáno nové výběrové řízení. Je pravda, že zatím nikdo neví, jak se to vše promítne do cen. Jedno ale jisté je. Dosáhnout plánovaného procenta třídění odpadu nebude lehké a i když Říčany patří mezi města, která dobře třídí odpad, musíme se ještě zlepšit.

Na konec:

Ráda bych zde zdůraznila, že má kritická vystoupení v diskusi na zastupitelstvu nejsou mířena proti konkrétní osobě. Stále si ale stojím za tím, že město Říčany nepotřebuje koordinátora Osadních výborů, ani tiskovou mluvčí se sekretářkou.

 

Karla Egidová, zastupitelka (ODS)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena