Podzimní čarování v Landii

28. 11. 2013

Letošní podzim jsme si v jesličkách a školce Landii zpříjemnili spoustou zajímavých akcí a výletů.

Pro naše děti v jesličkách a pro třídu nejmenších Berušek jsme pozvali loutkové divadélko s pohádkou O koťátku, které zapomnělo mňoukat, a pro starší děti ze třídy Motýlků a Včeliček přijelo divadlo Aporia zahrát příběh O třech prasátkách. Koncem října proběhl další projektový týden ve školce s názvem podzimní čarování. Dlabali jsme dýně, vyráběli podzimní obrázky z listí, jeřabin, ořechů, kaštanů. Každá třída si vlastními silami upekla voňavý jablečný štrůdl, všichni společně jsme navštívili dýňový svět a na závěr uspořádali halloweenskou párty.

V rámci předškolní přípravy naše Včeličky navštívily Základní školu v Open Gate v Babicích a prvňáčky v ZŠ u Říčanského lesa, kteří si pro nás připravili zajímavý program a na chvíli nám umožnili být součástí jejich vyučování. Ve spolupráci s Open Gate gymnáziem byl v naší školce zahájen projekt výuky anglického jazyka pod vedením dvou studentů ze sekundy. Naše děti se na hodiny moc těší a mladí studenti z Open Gate mohou takto získat první pedagogické zkušenosti.

Do školky jsme si také pozvali klinickou logopedku, která provedla vyšetření řeči u starších dětí, a také paní fotografku s neobvyklým projektem andělské focení.

V prosinci nás čeká spousta práce, mikulášské a vánoční tvoření a přípravy na vánoční posezení s rodiči, jehož součástí bude vánoční pásmo tanců a zpěvů a živý Betlém se vším, co k němu patří, tedy i s koledníky a koledami. 

 

Tým jesliček a Mateřské školy Landie přeje všem čtenářům Říčanského kurýru krásné prožití vánočních svátků!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena