Pohodové nedělní odpoledne na Marvánku s MASkou

31. 5. 2013

Již počtvrté jste se mohli u příležitosti Mezinárodního dne rodiny v neděli 12. května zúčastnit odpoledne s bohatým programem, které pořádala Místní akční skupina Říčansko. Akce byla podpořena z grantu města Říčany.

Počasí přálo a na Marvánek se vydalo 300 lidí, o čemž svědčí stejný počet upečených špekáčků věnovaných Zámeckou výrobnou uzenin Zdeňka Nováka a křupavých preclíků z Pekařství Frydrych.

Děti soutěžily o nejkrásnější výrobek – masku. Díla si můžete prohlédnout v Centru Lihovar v Říčanech v 1. patře. Stojí za to jít se podívat na úžasnou dětskou kreativitu. Kdo si nechtěl vyrobit masku, mohl si nechat od Duhové školky pomalovat obličej. Děti s rodiči stejně jako v loňském roce ocenily šikovné pejsky Hopinku a Jessinku z Kynologického servisu Lenky Nitschové. Zájem byl i o ukázky stavebních řemesel. O čem je profese zedníka, instalatéra a elektrikáře můžete zjistit na zámku Berchtold, odkud byly modely zapůjčeny a kde mají program pro MŠ i ZŠ.

Program jako každý rok doplnil i Sbor dobrovolných hasičů Říčany, kde si děti zkoušely vybavení i výzbroj záchranářů.

Celé odpoledne neustávala fronta na jízdu na koních. Jezdecký klub Říčany potěšil malé i velké a snad každý využil možnosti se na koňském hřbetě vyfotografovat.

Občanské sdružení Báječný svět ze Svojetic vyrábělo s dětmi kytičky pro maminky a připravilo dráhu zručnosti, kde se děti vyřádily. Manželé Hromadovi naučili děti vyrobit si bambulky pro radost. Veliký aplaus sklidili kluci z parkourového oddílu Parkour&freerun z Říčan pod vedením Ivy Mračkové.

Věříme, že pohodové odpoledne s MAS Říčansko se všem líbilo. Na závěr nezbývá, než upřímně poděkovat všem, kteří se na programu pro děti a rodiče podíleli a také našim milým sponzorům: Zámku Berchtold, Pekařství Frydrych, Zámecké výrobně uzenin Zdeněk Novák, ČSOB pobočce Říčany, Značce Zápraží originální produkt, OC Lihovar a jeho obchodům - Spar, DPK dětská obuv, Apropos, Móda Klárka.

 

 

Za MAS Říčansko o.p.s.

Pavlína Filková

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena