Pohodový čas všem

28. 11. 2021

 

Tak jsme tak nějak všichni asi čekali, že rok 2021 bude jiný. Všichni jsme chtěli, aby byl lepší, a aby korona zmizela. Na rozdíl od covidu je rok 2021 skoro u konce. Začíná advent, řešíme Vánoce, a taky zase to, jaký bude ten další rok.

Přesně před rokem si Říčany začaly zvykat na život s novým starostou. Vladimír Kořen sice jako starosta skončil, ale neodešel úplně. A to je dobře, protože na zastupitelstvech může zúročit své dlouholeté zkušenosti a přispět do často těžké diskuse. David Michalička nenastoupil do lehké pozice, ale ujal se jí odhodlaně. Z mého opozičního pohledu udělal několik chyb (třeba parkování, že). Ale pokusil se také zlepšit komunikaci s opozicí, což byl pozitivní krok. Mám řadu výhrad k fungování radnice, častokrát bychom mohli opakovat větu „My jsme vám to říkali…“ (škola, čistička, parkování…). Pokud mám ale takto na konci roku bilancovat, zastupitelstvo ve většině zásadních věcí našlo shodu. Jsem rád, že se například podařilo dotáhnout převod bytů na Komenského náměstí.

Letošní rok byl plný očekávání také v té velké politice, protože se konaly parlamentní volby. Dvě třetiny Říčaňáků volily dvě demokratické koalice, takže jsou snad s výsledky spokojeny. Díky vám všem za to. Nově vznikající vláda rozhodně přinese změnu oproti atmosféře, kterou do politiky vnesl Andrej Babiš. Z tohoto pohledu se tedy rok 2021 vydařil.

Tak se těšme, co přinese rok plný dvojek. Nechci předvídat, co předvede covid. Ale chci vám všem popřát, ať plány, které si během prosince nakreslíte, v roce 2022 vyjdou. Přeji vám, ať co nejčastěji předvánoční shon vyměníte za klid adventu. Blíží se čas potkávání, dárků a radosti. Tak ať si ho všichni v klidu a ve zdraví užijeme!

Jiří Kozák, zastupitel (ODS)

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena