Pokračuje druhá část složité opravy hlavní kanalizační stoky A v Říčanech

1. 5. 2015

Stavba rekonstrukce stoky A zdárně pokračuje. Nyní se finalizuje příprava dočasné přístupové cesty podél bezejmenného toku pod ul. Kozinova kvůli zahájení nového kanalizačního potrubí DN 500 pro zkapacitnění stoky A.

Celá nová část stoky A povede podél bezejmenné vodoteče od ul. 17. listopadu až pod ul. Říčanská, kde dojde k propojení do ul. Jelení. Nyní je před dokončením protlak pod ul. Říčanská. V křížení ulic Jelení a Březinova jsou již vybudované revizní šachty a stoka bude ukončena u křížení ulic Pod Lihovarem a 17. listopadu. Součástí rekonstrukce stoky A je úprava opevnění úseku vodoteče od lokality Pod Lihovarem k prostoru za čerpací stanicí. V létě začnou práce na dvou retenčních nádržích o celkovém objemu 450 m3. Před dokončením rekonstrukce dojde k úpravě terénu a zatravnění. Předpokládaný termín ukončení celkové opravy stoky A včetně výstavby retenčních nádrží s přístupovou cestou je březen 2016.

Dle ÚP z roku 2014 jsou pozemky kolem retenčních nádrží stoky A, a to mezi ul. Kozinova a bezejmenným tokem, vedeny jako veřejná zeleň. Odbor správy majetku - Oddělení investic zpracuje v letošním roce investiční záměr na realizaci parkových úprav, relaxační zóny se zelení s odpočinkovými prvky a cestičkami. Tyto cestičky by byly nejen spojnicemi mezi ulicemi Brožíkova a Kozinova pro pěší, ale předpokládáme využití i pro jízdu na in-linech, koloběžkách či jízdních kolech.  Díky nové zeleni bude opticky a částečně hlukově odkloněna obytná zóna od komunikací a zóny veřejné vybavenosti. Jedná se o malý prostor, ale pro tuto rušnou lokalitu celkem zajímavý. Pokud dojde k dohodě se všemi  majiteli pozemků lze řešit i propojení cestiček k obchodnímu centru přes bezejmenný tok.

Monika Burešová
Odbor správy majetku - Oddělení investic

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena