Městská policie radí a informuje

28. 3. 2014

Z knihy událostí

22. února, 02.15

V rámci součinnosti obdržela městská policie informaci od Policie ČR o odcizení jízdního kola dne 21.2.2014 a to z prostoru nádražního rondelu železniční zastávky. Autohlídka strážníků při běžné kontrolní a hlídkové činnosti spatřila v brzkých ranních hodinách v ulici Politických vězňů muže jedoucího na jízdním kole, které odpovídalo popisu odcizeného z nádražního rondelu. Cyklista byl strážníky zastaven a vyzván k prokázání totožnosti. Svou totožnost muž nebyl schopen prokázat ani po nezbytné součinnosti strážníků a sděluje, že jízdní kolo má pouze zapůjčené od kamaráda, na jehož jméno si nemůže vzpomenout. Jelikož prvotní úkony ve věci odcizení jízdního kola zahájila Policie ČR, přivolali strážníci na místo hlídku Policie ČR, která si celou věc převzala k dořešení.

 

23. února, 05.30

Operátor kamerového dohlížecího systému si v ulici Černokostelecká všímá sedící ženy na chodníku u křižovatky s ulicí Riegrova. Nad ženou stojí skupinka osob. Shodou okolností místem ve stejný čas projíždí i autohlídka strážníků, která na vzniklou situaci okamžitě reaguje. Bylo zjištěno, že žena má astmatický záchvat. Na místo je okamžitě přivolána zdravotnická záchranná služba. Strážníci společně se skupinkou osob ženu stabilizovali a zajistili základní životní funkce. Dále zajišťovali celkový stav ženy do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Následně přítomný lékař na místě rozhodl o převozu ženy do nemocničního zařízení.

 

27. února, 14.53

Strážníci přijímají telefonické oznámení od ženy, která se nachází na procházce se psem v lokalitě železničního koridoru směrem k obci Světice. Oznamovatelka sděluje, že zde hoří polní porost. Strážníci s oznamovatelkou domlouvají společný postup k přesnému určení lokality požáru. Oznamovatelka se zanedlouho osobně setkává se strážníky a upřesňuje lokalitu požáru. Na místo požářiště je strážníky přivolán hasičský záchranný sbor. V průběhu řešení události byly zjištěny ještě další tři ohniska podél železničního koridoru k obci Světice, kdy obdobně hořel polní porost a vzrostlé rákosí. V místě nakonec zasahovali jak příslušníci hasičského záchranného sboru, tak i jednotky dobrovolných hasičů z okolních obcí. Díky včasnému zásahu se požár podařilo brzy lokalizovat a uhasit. 

 

10. března, 09.30

Policie ČR žádá strážníky o součinnost při prověření oznámení, kdy žena telefonicky požaduje pomoc v ulici Legií. Dle sdělení se jedná o seniorku, která upadla při osobní hygieně ve vaně, ze které se nemůže dostat svépomocí ven. Strážníci se dostavili k místu oznámení a zjistili, že seniorka se nachází v uzavřeném domě ve druhém nadzemním podlaží, kdy jedinou možností vstupu do obydlí bez poškození vstupních dveří a poskytnutí pomoci je otevřeným oknem. K místu události se dostavil i hasičský záchranný sbor k poskytnutí technické pomoci a další součinnosti. K otevřenému oknu byl přistaven žebřík, po kterém následně hasiči společně se strážníky vstoupili do obytných prostor domu. Zde nalezli v koupelně ležící seniorku ve vaně. Seniorka byla zraněna, jelikož se vlivem uklouznutí při vylézání z vany a následném pádu udeřila do hlavy. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která si seniorku převzala do péče.

 

13. března, 10.30

Osudným se stalo řidiči jeho přestupkové jednání kdy v křižovatce ulic Štefánikova a Rýdlova nerespektoval dopravní značení v rámci provedené uzavírky ulic z důvodu jejich kompletní rekonstrukce. Řidič projel přímo před strážníky zákazem vjezdu a tím se dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu. Strážníci řidiče vozidla zastavují k projednání přestupku. Z dechu řidiče a podle jeho chování je zřejmé, že řídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Strážníci u řidiče provádějí orientační dechovou zkoušku, která podezření strážníků jen potvrzuje. Výsledkem je hladina alkoholu přesahující hodnotu jedné promile. Řidič vozidla je tak podezřelý ze spáchání trestného činu. Na místo je přivolána Policie ČR, která si celou událost převzala k dořešení.  

 

 

         Jindřich Joch

zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena