Poradenské centrum pro rodinu a děti -”ÚSMĚV”, z.s.

1. 5. 2015

Úsměvácké rozloučení se zimou

Poradenské centrum pro rodinu a děti -”ÚSMĚV”, z.s. pořádalo v letošním roce v termínu od 8. 3. do 13. 3. již třetí zimní pobyt pro děti z pěstounských rodin ve Ski resortu Monínec, který leží na Javorové skále 70 km jižně od Prahy nedaleko města Sedlec Prčice. První pobyt se uskutečnil na tomtéž místě, druhý byl uspořádán na Telnici nedaleko Ústí nad Labem. Pobytu se zúčastnili jak lyžaři, tak i děti, které stály na lyžích poprvé. Díky akreditovaným instruktorům a hlavně velkému zájmu a nadšení všech dětí se podařilo docílit, že všechny děti, až na jednu bázlivou holčičku, nakonec sjížděly sjezdovky bez pomoci instruktorů. Děti jsme průběžně natáčeli na video, které se jim promítalo s cílem vylepšování jejich vlastní lyžařské techniky.

Kdo nechtěl lyžovat, měl možnost bobování nebo „lopatování“. Poslední březnový pobyt byl zakončen večerním lyžováním na osvětlené sjezdovce za hudebního doprovodu. Děti závodily ve slalomu, kde předváděly neuvěřitelné výkony, za které byly posléze odměněny ručně vyrobenými diplomy a sladkostmi.

Nedílnou součástí pobytu byl i wellness program, který je důležitým doplňkem pro relaxaci. V tomto programu děti využívaly bazénové a relaxační centrum v hotelovém komplexu. Při slunečném počasí jsme udělali výšlap za bizony a následující den jsme v rámci odpočinkového dne vytvářeli venku na terase chalupy různé umělecké výtvory a výrobky. Sluníčko svítilo, hudba hrála, takže byla radost cokoliv tvořit.  

Děti měly dále možnost hrát různé společenské hry, ale nejvíce se asi těšily na karneval. Velmi oceňujeme, že některé děti si z domova přivezly ručně dělané masky, které vyráběly buď samy nebo se svými pěstouny. Všichni jsme měli slušivé převleky počínaje čarodějnicemi, pirátem, beruškou, po mimina a mnohé další. Karneval jsme si všichni společně užili.  

          

Hotel Monínec poskytoval po celou dobu 5x denně pestrou stravu, takže byly děti po všech stránkách spokojené. My dospělí jsme odjížděli s dobrým pocitem, že se pobyt všem dětem moc líbil.

Již touto dobou se těšíme na letní pobyty a příští zimu na horách opět na viděnou.                                     

Tým Poradenského centra pro děti a rodinu - “ÚSMĚV”, z.s.

Říčany u Prahy

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena