Posuzování školní zralosti v MŠ Nemo

1. 3. 2024

Pomalu se blíží období zápisů do MŠ a ZŠ. V MŠ Nemo mají děti možnost si vyzkoušet být školákem v Nemo školičce, kde se přípravě na školu věnujeme.

Nejprve se děti přivítají s plyšákem Jablíkem a poté si procvičí počítání pomocí házení velkou kostkou. Naučí se, co znamená více, méně, stejně. Počítají s robůtky Blue boty. Učí se základy programování pomocí šipkového záznamu. Geometrické tvary si dobře zapamatují při obkreslování kostiček, talířků, dřívek, … Děti si samy vyrábějí puzzle a ukazují si, jak složitý obrázek kdo složil. Při hře na detektivy děti hledají stejná písmenka nebo trénují grafomotoriku. Učí se vyvozovat hlásky na začátku a na konci slov, zkoušejí mluvit jako mimozemšťani a hláskovat slova. Navštěvujeme ZŠ Nemo, chodíme do knihovny, do divadla, jezdíme na výlety, pořádáme sportovní kurzy.

Nedílnou součástí je testování školní zralosti pomocí softwaru I-Sophi a děti velmi baví plnit tyto úkoly. Nad výsledky se pak scházím s rodiči a hovoříme o silných a slabých stránkách dítěte. Do ZŠ Nemo nastupují i děti s odkladem školní docházky i děti narozené o pár měsíců dříve. Vše řešíme individuálním přístupem. Každému dítěti „šijeme na míru“ program pro jeho rozvoj. Náš tým poradenského pracoviště tvoří výchovná poradkyně, speciální pedagožka a tým pedagogů.

Většina dětí z MŠ Nemo přechází do naší ZŠ. Je to výhoda, neboť již znají prostředí školy, paní učitelky a mohou pokračovat v klidném rodinném prostředí, kde je ve třídě pouze 13 žáků. V MŠ máme poslední volná místa, proto neváhejte kontaktovat ředitelku. Těšíme se na vás. Více na www.nemoricany.cz, info@nemoricany.cz.

Touto cestou bych chtěla poděkovat našemu dlouholetému sponzorovi, firmě Winterhalter, za mnoholeté zapůjčení profesionálních myček a za zcela novou myčku.

Velice si vážíme pomoci z řad našich klientů, kteří i přes nemalé školné poskytují MŠ a ZŠ Nemo různé formy darů pro podporu naší činnosti. Děkujeme za váš zájem, díky kterému se může naše škola neustále rozvíjet.

Lenka Sosnovcová, ředitelka a výchovná poradkyně školy

Přílohy:

Nemo next - zahrada.pdf (9579 kB)

logo-nemo.pdf (365 kB)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena