Pouť v Hospici Dobrého Pastýře

23. 4. 2013

V neděli 21. dubna se v Hospici Dobrého Pastýře konala jarní pouť. A vydařila se!

Je neděle, 10 hodin dopoledne a více než 35 dobrovolníků má hlavní organizační setkání. Následující 4 hodiny se hospicem přesouvají židle, stoly, dekorace všeho druhu, knihovna se plní oblečením určeným na módní dobročinný bazárek, každý si pečlivě připravuje svou pouťovou atrakci. Vše klape jak na drátkách. Pacienti pozorují cvrkot, jsou zvědaví, čím je odpoledne překvapíme. Přípravy vrcholí, vše je na svém místě. Poslední neznámou zůstávají návštěvnicí. Přijdou?

 

Tak nějak vypadalo dopoledne před poutí, která se konala v Hospici Dobrého Pastýře právě tuto neděli, 21.4. Lehkou nervozitu ukončil příchod prvních návštěvníků. Na ekumenickou mši, kterou celé slavnostní odpoledne začínalo, jich přišlo okolo padesáti a minimálně ještě třikrát tolik dospělých a dětí se připojilo k následujícímu programu, kterým bylo představení břišních tanečnic, divadélko pro děti a několik různorodých dílen. Děti s rodiči drátkovaly květiny, naučily se žonglovat nebo techniku břiších tanců, svezly se na poníkovi.

Ve tři hodiny odpoledne se otevřely všechny pouťové atrakce. Střelba z luku na mamuta, zachraňování ryby, kolo štěstí, střelnice, závody formule jedna, strašidelný hrad, vyprávění pohádkové babičky nebo třeba chůze na chůdách či na lyžích, to byly některé z pouťových atrakcí, kterých se děti nemohly nabažit. Za splnění každého úkolu dostaly žetony, které pak mohly v pohádkovém krámku vyměnit za některou z mnoha úžasných cen.

Dospělí během dovádění mohli posedět a občerstvit se, zúčastnit se některé z dílen nebo si nakoupit nějaký model v hospicovém dobročinném bazárku. Samozřejmě si také mohli vyzkoušet pouťové atrakce.

Zajímavý program, krásné pouťové atrakce, bláznivé převleky, spousta dobrot a nádherné počasí, to vše umíchané ve správném poměru, rozradovalo všechny návštěvníky i pacienty hospice. Překrásné nedělní setkání v Hospici Dobrého Pastýře bylo tím nejlepším poděkováním pro 50 dobrovolníků, kteří se na této akci podíleli, ať už organizací vlastního odpoledne nebo napečením dobrot či dodáním oblečení do dobročinného bazárku.

 

za Občanské sdružení TŘI Věra Ziková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena