Pozitivní starosti. Úprava rozpočtu rozdělila přebytky hospodaření za rok 2021

27. 2. 2022

 

Na únorovém zastupitelstvu, tak jako v minulých letech, byla schválena úprava rozpočtu, která přichází tradičně po zaúčtování aktuálních prosincových plateb.

Pozitivní zpráva je, že finální přebytek hospodaření byl více než 90 milionů Kč, dosažený díky dobrému finančnímu řízení města a konzervativnímu odhadu příjmů.  Tento trend se nám daří držet poslední dekádu – jaký to kontrast k hospodaření našeho státu!  Díky tomuto přebytku jsme mohli posílit příspěvky školním a kulturním institucím města, navýšit výdaje na opravu silnic a chodníků, zvýšit podporu údržby zeleně nebo pokrýt zvýšené náklady na letošní opravu rybníka v Kuří. Navíc jsme adekvátně posílili rezervy na zvýšení cen energií, které bohužel stále rostou a připravit se na přepokládané inflační zvyšování cen služeb. Navyšujeme také investiční výdaje zaměřené na zlepšení životního prostoru našich občanů jako např. první fázi otevření říčanského potoka, investiční náklady na chodníky propojující Černokosteleckou a Větrník, pokrytí zvýšených nákladů na chodník Květná v Kuří, oprava ulice Družstevní, dokončení celkové opravy ulice Sokolovská a další.

Vedení města (KM) již 12 let zodpovědně hospodaří a jako dobrý hospodář jsme nejen splatili vysoké dluhy (270 milionů Kč), které jsme „zdědili” po minulém vedení v roce 2011, ale dokázali jsme navýšit roční investice na rekordní úrovně a ještě ušetřit na nákupy strategických nemovitostí, a to vše při velmi nízkém zadlužení města. Myslíme na budoucnost a proto máme v rezervě připraveny prostředky na nákupy dalších nemovitostí a pozemků důležitých pro rozvoj Říčan.

 

Martin Gebauer

Předseda finačního výboru a zastupitel (KM)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena