Pozor na podvodníka a zloděje?

28. 3. 2013

Případ okradené seniorky z poloviny letošního března, ke kterému došlo ve Vestci, okres Praha – západ, vyšetřují policisté z Obvodního oddělení PČR Jesenice.

     Policisté intenzivně pátrají po zloději, který se pod záminkou vrácení přeplatku ze zdravotní pojišťovny vloudil v dopoledních hodinách nejprve na pozemek rodinného domu osmaosmdesátileté ženy, která jej následně v dobré víře vpustila i do samotného domu. Podvodník využil její nepozornosti a v nestřeženém okamžiku jí odcizil finanční hotovost přes dvacet tisíc korun. Odcizení svých úspor bohužel stařenka zjistila až po jeho spěšném odchodu z jejího obydlí.

     Neprodleně po přijetí oznámení se policisté společně s kriminalisty snažili podle informací získaných z prvotního šetření a vytěžení okradené ženy podvodníka a zloděje v jedné osobě vypátrat. Bohužel se jim to i přes veškerá provedená šetření a učiněná opatření nepodařilo.

     V průběhu dalšího prověřování této události a z výpovědi poškozené se jim podařilo sestavit přibližný popis  a portrét zloděje.

 

      Mělo se jednat o muže ve věku asi 30 let, světlé pleti, štíhlejší postavy, vysoký asi 180 cm. Měl podlouhlý štíhlý obličej, tmavé oči, výrazné obočí, běžné  rty - ani úzké ani široké a tmavé vlasy. Byl hladce oholen. Hovořil spisovnou češtinou, bez vady řeči a výrazného dialektu. K popisu jeho oblečení uvedla, že oblečen do černého pravděpodobně flísového kompletu luxusnější teplákové soupravy,  kdy se jednalo o černou bundu, kterou měl zapnutou ke krku s tvarovým límcem „na stojáka“ a kalhot sportovního střihu. Na hlavě měl nasazenou béžovou čepici s kšiltem. V ruce držel úřední desky tmavé barvy. Celkově na ní působil slušným a inteligentním dojmem.

 

        Z tohoto důvodu se jeseničtí policisté obracejí na občany se žádostí, aby jim pomohli zjistit jeho totožnost. Případné informace k tomuto případu mohou policistům přímo sdělit osobně na služebně Obvodního oddělení Policie ČR v Jesenici nebo je mohou zavolat na telefony: 974 882 770 nebo 602 306 494..

 

  

 

 

             nprap. Zdeněk Chalupa

 tiskový mluvčí PČR Praha venkov – Jih

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena