Pozvánka “Den orientace v přírodě - veřejný závod v orientačním běhu“

1. 5. 2015

oddíl OB Říčany

Pozvánka:

Den orientace v přírodě - veřejný závod v orientačním běhu

Chcete si vyzkoušet orientační běh? Ve středu 13.května se v Říčanech u rybníku Jureček koná závod v orientačním běhu pro děti. Bude připravena trať pro rodiče s dětmi, fáborková trať pro děti do 10 let i tratě pro starší, již jen s mapou. Startujeme od 50.rovnoběžky od 16 do 18 hodin. Více informací na http://www.obricany.cz/poradame .

Orientační běh

Sezóna letos začala už v březnu oblastními závody v Přední Kopanině a v Osečku u Poděbrad, v dubnu jsme pokračovali oblastním přeborem štafet a přeborem na krátké trati. Štafety v Chuchelském háji se povedly našim dorostenkám - Hanka Šrámková, Maruška Vyhnálková a Bára Vyhnálková vyhrály a nominovaly se tak na podzimní mistrovství republiky. Skvěle zaběhla i štafeta mladších žáků ve složení Jára Šrámek, Martina Pelantová a Štěpán Holeček – krásné třetí místo. Naši veteráni skončili čtvrtí, starší žáci (všichni tři z primy gymnázia) pěkné sedmé místo, stejně jako druhá štafeta dorostenek. Mistrovství na krátké trati bylo hodně těžké, jemné terénní tvary a rozmanité porosty v lese u Velké Černoci u Rakovníka prověřily mapovou techniku všem bez výjimky. Krajskými přeborníky se staly Bára Vyhnálková v hlavní ženské kategorii a Mikuláš Černohorský ve starších dorostencích. Oba postupují na mistrovství republiky, které se koná v červnu v Jáchymově. Pro stříbro v kratší ženské kategorii si navíc doběhla Anička Stehlíková.

O velikonočním víkendu se konalo tradiční jarní soustředění našeho oddílu. V rekordním počtu – letos 70, z toho 50 dětí – jsme se vydali do sportovního areálu v Srbsku v Českém ráji. Bylo trochu chladněji, než by se na duben slušelo, ale to nám v trénování nevadilo. Absolvovali jsme 8 tréninků všeho druhu, celý pobyt jsme zakončili povedeným a do poslední chvíle napínavým závodem štafet.

V květnu nejmladším začíná prestižní Pražský pohár žactva, kde bychom rádi obhájili loňské vítězství, starší a zkušené čekají celostátní závody a ty úplně nejlepší nominační závody na mistrovství Evropy. Jak se nám daří můžete sledovat na našem oddílovém webu www.obricany.cz

 oddíl OB Říčany na soustředění v Českém ráji

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena