Pozvánky ze ZŠ Sofie

1. 3. 2024

Zápis do 1. ročníku ZŠ Sofie

Rodiče dětí budoucích prvňáčků zveme na nezávaznou hospitaci do tříd kterýkoliv den, ideálně od 8.30. Termín je však třeba předem dohodnout. Hospitaci ve třídě nabízíme také předškolákům, a to v doprovodu jednoho z rodičů, v případě zájmu s možností se zapojit do aktivit.

Samotný zápis do 1. ročníku se bude konat 9. dubna od 8.00 do 12.00, bližší informace a registraci najdete na našem webu www.zs-sofie.cz nebo na telefonním čísle 773 220 281.

 

Seminář pro rodiče

20.3. od 17.00 hodin se ve třídě Orion, ve 4. patře školy, koná orientační seminář pro rodiče, během kterého představíme způsob práce učitelů i dětí, hodnotový rámec školy, výuku anglického jazyka a způsob propojování vzdělávacích oblastí. Věnovat se budeme také všem vašim dotazům.

Budete mít možnost vyzkoušet si způsob práce ve třídě, podívat se na vzorová portfolia našich žáků, dozvědět se o učení venku na školním statku v Říčanech Kuří a probrat způsob hodnocení v naší škole. Představíme také nový koncept práce s dětmi, u kterých se předpokládá odklad docházky do základní školy pro příští školní rok. Semináře jsou pro rodiče dětí, kteří mají podanou přihlášku do ZŠ Sofie, zdarma.

 

Den otevřených dveří pro 2. stupeň

Když se spojí tradice s inovací, přidá se zájem a potenciál žáka, vznikne jedinečné učení na 2. stupni ZŠ Sofie.

Rádi bychom vám ve dnech otevřených dveří ZŠ Sofie nabídli ochutnávku otevřené komunikace učitel–žák i učitel–rodič.

Vyzkoušíme si společně naplánovat den z nabídky činností. Děti pozveme k badatelské výpravě, na které propojíme běžná témata českého jazyka, přírodopisu i dějepisu. Nejen fyzikální zákony aplikujeme při práci na pozemku školy a při společných hrách. Věříme, že prvky jedinečnosti naší školy děti zažijí s výukou zeměpisu a matematiky vedenou v anglickém jazyce, a to bez tlaku na úroveň žáků.

Děti bychom rádi obdarovali nevšedním zážitkem, rodiče pak praktickými informacemi o chodu 2. stupně ZŠ Sofie. Budeme odpovídat na otázky rodičů i dětí. Představíme principy i konkrétní aktivity s jejich výstupy. Přiblížíme systém hodnocení, samostatné práce žáků, fungování hospodářství i možnost mezinárodních zkoušek z angličtiny.

 

Dragons and Legends – příměstský tábor od 22. 7. 2024

Dragons are fascinating creatures. We will play games with them and also fight them a little bit. Join us this summer in Kamelot… Sorry in Kuri-lot where we will learn all about myths, legends, and ancient monsters. We will work on reading comprehension, speaking, historical study, and practical life skills. We’ll even get to design and name our own monsters! Campfire songs, alchemy rituals, and sword fighting are all part of the fun!

Tábor je primárně pro starší žáky, hlavním kritériem je schopnost zvládnout celý týden v anglickém jazyce. Mladší sourozenci, kteří rozumějí, jsou vítáni.

Patrik Matlák

Přílohy:

Den otevřených dveří ZŠ.pdf (1178 kB)

Příměstský tábor 2024 Dragon.pdf (1335 kB)

Seminář 2 2024 pro rodiče před zápisem.pdf (84 kB)

Zápis ZŠ 2024.pdf (1091 kB)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena