Pramínkem hýbe olympiáda

31. 3. 2014

V posledním olympijském týdnu se konala olympiáda i v Pramínku. V domečku si vyprávíme něco o historii her, starém Řecku a tehdejších disciplínách. Podle vzoru si všichni kreslí malé olympijské vlajky. Správná olympiáda začíná ohněm, a proto i naše olympijská štafeta přináší hořící pochodeň a zapalujeme slavnostní hranici (podpořenou olejem, takže vysoko planoucí). Poté se vydáváme do lesa, kde proběhne postupně závod dvojbobů v lesním korytě, slalom mezi batohy, rychlobruslení na lanovém oválu, šiškový biathlon. Měří se časy, závodníci se neustále zlepšují, hodně padají a hrozně je zajímá, za kolik to měli.

Následující den jsou dekorováni všichni borci medailí z jedlového dřeva. Odměna je pro každého zlatá, protože důležité bylo zúčastnit se.

 

Robert Janč, lektor Pramínku

 

 

PEČENÍ KVÁSKOVÉHO CHLEBA V KAPIČKÁCH

 

Jedno únorové pondělí zaděláváme na chleba, poté si v kroužku povídáme o tom, co je kůra stromů a k čemu slouží. V hájovně si každý zájemce může udělat vlastní bochníček. Ze zbytku vypracováváme jeden velký bochník. Během oběda se chleba upeče, Kapičky pro něj nalézají místa v bříškách i po obědě. Je to veliká dobrota. A ta vůně! Na Kapičky padá slavnostní nálada. Berou chleba do ruky tak nějak jinak.. Suroviny na pečení kváskového chleba nám darovala firma Country Life, děkujeme.

Lucie Rücklová, lektorka Kapiček

 

ZÁPISY DO PRAMÍNKU NA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

Zveme vás a vaše děti na zápisy na školní rok 2014/2015 do Pramínku, které se budou konat 23. května od 14 do 17 hodin a 27. května od 16 do 18 hodin. Na webu www.lesniklubpraminek.cz jsou ke stažení přihlášky. Prosíme o jejich vyplnění a zaslání na email lesniklubpraminek@seznam.cz. Na základě toho vám bude sdělen konkrétní čas zápisu. Pro další informace můžete kontaktovat Olgu Jarkovskou na tel. 731 523 025. Těšíme se na setkání.

 

LESNÍ ŠKOLKA PRAMÍNEK NABÍZÍ VÍCE:

- děti jsou více venku a to za každého počasí

- ženský a mužský prvek - skupinu vede žena-lektorka a muž-lektor

- školka funguje na komunitním principu

- malá skupina 15 dětí


 

 

Příměstský tábor v Pramínku - Léto 2014

 

Zveme vaše děti k nám do lesa, na louky, k potokům a rybníkům.

Děti se mohou těšit na pátrání po lesních skřítcích, celotýdenní hru, vyrábění masek, dramatizace příběhů a zkoumání přírody v širokém dalekém okolí. 

Budeme vyrábět, tvořit, zpívat, vařit na ohni a hlavně poznávat sebe.

 

Jako každý rok i letos pořádáme u nás v Pramínku o letních prázdninách příměstské tábory. Jsou určeny pro děti ve věku 4-8 let a nabízíme tyto tři termíny: 

30.6. - 4.7.

  7.7. - 11.7.

  4.8. - 8.8.

Program tábora je od  8 do 16 hodin a budou ho zajišťovat dva zkušení lektoři, počet dětí ve skupině max.15. Poslední den zakončíme společně u ohně.

Jako zázemí využijeme slaměný domek Pramínku a  teepee na louce.

Další informace naleznete na našich stránkách: www.lesniklubpraminek.cz.

cena:  2800 Kč

V ceně je pití a oběd.

Přihlášky a další informace prosím posílejte na náš email: lesniklubpraminek@seznam.cz nebo neváhejte a kontaktujte Báru Smetánkovou na tel. 732 66 21 58.

Na vaše děti se těší team lektorů Pramínku.

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena