Předškoláci navštívili školní dílnu

4. 5. 2024


 
Na konci března navštívili předškoláci z třídy Pramínků školní dílnu ve světické základní škole. S průvodcem Petrem je přivítal Jirka Hrdonka, který je seznámil s místem, nástroji a různými pracovními fígly.

Lesní děti jsou zvyklé pracovat se dřevem, používat pilku a nůž, pracují jeden po druhém, nástroje si půjčují. Ale v podmínkách školní dílny je to mnohem lepší: Každý měl k dispozici svůj vlastní svěrák, japonskou pilku a vrtačky (ruční i akumulátorovou) a bylo možné pracovat zároveň, každý na svém díle.

Během necelé hodiny si děti uřízly dvě dřevěná kolečka, provrtaly je, sestavily z dílů malý vozíček a uklidily po sobě. Na úvodní krátké setkání to byl velký úspěch, všem se dařilo samostatně pracovat podle instrukcí a vytvořit si výrobek.

Práci v dílně si předškoláci do konce školního roku zkusí ještě několikrát, čekají je i další dřevěné projekty.

Pramínek oslavil 13. narozeniny

V sobotu 13. dubna oslavil Pramínek krásné 13. narozeniny v kruhu těch, kteří s Pramínkem jdou nebo šli, závodem-nezávodem aneb Pramínek běží a divadlem. A Pramínek pramení dál, ať se mu daří. Máváme z lesa.

Zápisy do Pramínku

Zápisy do Pramínku proběhnou 29. a 30. května. Před zápisem prosíme o vyplnění přihlášky na našem webu. Těšíme se na vás.

 

Lesní klub Pramínek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena