Připravuje se rozšíření služeb v nemocnici

27. 8. 2022

Jako člence dozorčí rady Nemocnice Říčany a zároveň zdravotnici mi dělá velkou radost skutečnost, že aktuálně řešíme přístavbu v nemocnici za účelem zřízení magnetické rezonance a CT. Jsem si jistá, že tyto diagnostické metody zvýší komfort občanů Říčan, protože již nebude třeba na tato vyšetření dojíždět. Aktuálně je již zhotovena projektová dokumentace a já věřím, že toto rozšíření služeb nemocnice bude pro pacienty a říčanské občany přínosem.

Stejně jako tomu bylo u velkokapacitního očkovacího centra, které taktéž vzniklo díky aktivní spolupráci mezi městem Říčany a Nemocnicí Říčany. Ráda bych navázala na můj červnový příspěvek, který se týkal dětí. Jsem maminka pětileté holčičky, téma dětí je mi tedy blízké a mám velkou radost, že se nám podařilo realizovat stavbu chodníku v Kuří, který vede nejen k městské školce Kuřátko, ale také na zastávku MHD. Je tedy potřebný pro dospělé i děti. Závěrečná fáze stavby proběhne na začátku září.

Nejen děti z Kuřátka, ale také občané Kuří rádi chodí kmístnímu Janovskému rybníku, který jsme letos opravilia je tak opět v pěkném stavu. Bývá zároveň i příjemnou zastávkou „přespolních“, kteří se vydávají na kole či pěšky lesní stezkou z Voděrádek vedoucí až do Nupak.

A v neposlední řadě mám tip pro rodiče. Kdo jste s dětmi ještě nebyli, určitě vyzkoušejte „Tři věže“ na Lázeňské louce, motokáry na dopravním hřišti anebo třeba nové hřiště v Kolovratské ulici.

Říčany jako klidné město pro život rodin s dětmi a zároveň rozšiřující se nabídka zdravotní péče pro říčanské občany, to je směr, který chci v Říčanech i nadále podporovat.

Jana Doleželová, zastupitelka (Klidné město)

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena