Přípravy na sezónu jsou v plném proudu

30. 4. 2023

První venkovní tréninky s naší mládeží máme za sebou, ale počasí nám ještě tolik nepřálo. Věříme, že květen nám bude více nakloněn a prosluněné dny budou převažovat před těmi zamračenými a chladné počasí si dá dočasně pauzu s odchodem „zmrzlých mužů“ tedy Pankráce, Serváce a Bonifáce, kteří mají svátek 12. - 14. května.

Dle pranostik je právě období první půlky května přelomový čas, kdy se zima konečně loučí a začíná teplejší počasí. Ranní mrazíky už snad nehrozí a začne se oteplovat. Máme za sebou další soutěže, různé aktivity venku a mnoho dalších nás teprve čeká. V sobotu 25. března jsme se staršími žáky jeli na halový závod v běhu na 60 metrů do Jablonce nad Nisou. Na soutěž jsme si museli pořádně přivstat. Už v šest hodin ráno jsme odjížděli z hasičárny, abychom stihli přijet na prezenci. Tu jsme naštěstí těsně stihli a pak byl čas na tréninky. Na soutěži bylo okolo 250 účastníků v obou kategoriích (chlapci a dívky), tudíž si naši starší stihli dráhu cvičně odběhnout asi třikrát, než se začalo běhat na čas. Naši sice nedosáhli na stupně vítězů, i tak ale podali obdivuhodné výkony, za které se žádný ze závodníků nemusel stydět. Umístili se okolo poloviny tabulky s nejlepším časem od Anny Dvořákové, 14,86 sekundy. Z haly jsme odjížděli až odpoledne a celý den jsme zakončili zastávkou na občerstvení po cestě domů. Všichni si odnesli ze soutěže mnoho zážitků a zkušeností a těšíme se na další závody. Mládež má za sebou dále soutěž v Čelákovicích, na kterou se vydali 22. dubna V ten samý den jsme měli soutěž odborné způsobilosti Floriánek kam se vydali naši dospělí. Floriánek je organizován v rámci našeho okrsku č. 3 a soutěž letos slavila své 15 narozeniny. V této soutěži se procvičují zkušenosti a vědomosti již stávajících členů jednotek, anebo nových členů, co se připravují vstoupit do jednotky. Jak jsme dopadli na těchto soutěžích, popíšu v našem dalším pravidelném příspěvku. 

Duben patřil mezi ty měsíce, které jsou co do počtu soutěží a výjezdů spíše podprůměrné. Nicméně i přesto jsme nelenili a věnovali se jak teoretické, tak praktické přípravě. Nemohli jsme vynechat ani naši techniku, a tak po zimním spánku jsme proudili naši PS (požární stříkačka). Díky našemu „Honíkovi“, který ji vyčistil a zkontroloval, tak nastartovala hned napoprvé a je připravena na trénování i na soutěže. Pravidelnou kontrolou prošla i naše ostatní technika včetně vybavení jako je rozbrus, motorové pily, přetlakové ventilátory a elektrocentrály. Vše je tak stoprocentně připraveno pro použití při mimořádných událostech.

Ohledně vjezdů, tak dne 22. března jsme vyjeli k hlášenému dýmu, který vycházel od podvozku kamionu. Ještě před příjezdem na místo události jsme byli odvoláni zpět a naše pomoc zde nebyla potřeba. Další výjezd na sebe nenechal dlouho čekat a 27. března v nočních hodinách jsme jeli k nehlídanému oheň, kde nevznikla žádná škoda na majetku. Dne 5. dubna jsme vyjeli do Všestar na požár balíků slámy a přilehlé travnaté plochy.

Na závěr přeji pohodový květen plný hezkých dní a rodinné pohody

David Pojezný (Jednatel SDH Říčany)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena