PROČ TO (NE)JDE DOMA?

30. 11. 2018

HOSPIC DOBRÉHO PASTÝŘE

Dvě třetiny Čechů si přejí strávit vlastní stáří v domácím prostředí a chtějí to samé zajistit i svým rodičům. 80 % z nás si přeje zemřít doma, ale povede se to pouze 20 %.

Kvůli zhoršujícímu se zdraví postupně nestačíme na některé úkony a dříve nebo později jsme převáženi do domovů pro seniory, nemocnic či oddělení následné péče, odkud už se zpět mnozí nevrací. Důvodem mnohdy není nezájem rodiny či neochota přizpůsobit svůj životní styl, často jen nemají potřebnou podporu, informace, chybí jim profesionální konzultace. Nevědí, jaké služby, možnosti v zajištění péče o staršího či nevyléčitelně nemocného člověka existují, jak nečekanou situaci řešit a jak se s ní vyrovnat, zmenšit úzkost a obavy.

TŘI, o.p.s. nabízí odborné zdravotní a sociální služby v terénní, ambulantní a pobytové formě, které lze kombinovat podle toho, jakou péči klient potřebuje.

Nebojte se na nás obrátit, jsme zde pro vás!

HOSPIC DOBRÉHO PASTÝŘE

Jsme zde pro ty, jež potřebují úlevu od bolesti nebo jiných závažných symptomů snižujících kvalitu života, a domácí péče v jejich případě není možná nebo nestačí. O umístění v našem zařízení může požádat každý (bez ohledu na věk, finanční možnosti a místo bydliště), kdo je v terminálním stádiu onemocnění jak s diagnózou onkologickou, tak neonkologickou (např. srdeční selhání, neurodegenerativní onemocnění, a pod.) a vyžaduje s ohledem na komplexnost přítomných tělesných příznaků a psycho-sociálních či spirituálních potřeb specializovanou paliativní (úlevnou) léčbu a péči. Kontakt: luzkovy@hospic-cercany.cz, 731 461 124.

Jana Vernerová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena