Program mateřského centra Lodička květen 2013

8. 4. 2013

V březnu jsme měli plno úspěšných akcí včetně Putování za studánkovou vílou, FIMOvání, Paličkování, v dubnu nás teprve čeká Stříhání dětí a jarní burza a Ptačí odpoledne ve Světicích a Čarodějnice.

V dubnu se také loučíme a přejeme vše dobré naší lektorce Batolat, programu Světýlek i Kouzelné školičky s Andree Lichtenbergové z Velkých Popovic, mamince tří děvčat. Moc děkujeme za její velký přínos Lodičce, ochotu, pomoc a přátelství. Přejeme úspěšný nástup do práce po dlouhé mateřské a hodně zdraví a štěstí.

 

Od ledna běží všechny pravidelné kroužky ve Všechromech:

Úterý - 9.30- 11.30 h  Pohybové hrátky a zpívání s kytarou Středa - 9.30- 11.00 h Keramika pro nejmenší (děti  od cca 2let) Čtvrtek - 9.30- 11.00 h Batolata v rytmu (děti  od cca 18 měs. do 36 měs.) Pátek - 9.30- 11.30 h Volná herna (bez programu) 

 

Mimořádné akce:

 

Sobota 8.5. 14:30 h  Zvířátkový CYKLOZÁVOD ze Strančic do Lodičky II. ročník – pro děti od 2-6 a 7-13 let a pro jejich rodiče Ze strančického nádraží od 14:30 h-15:30 bude probíhat start kol, koloběžek a odstrkovadel po cyklotrase plnou stanovišť se zvířátky s kontrolami až do Všechrom k dětskému hřišti u Lodičky. Soutěže čekají na malé, velké i dospělé účastníky. V cíli - Lodičce si můžete prohlédnout prostředí mateřského centra a bude připraveno občerstvení.

Přichystáno bude pár výtvarných workshopů a loutková pohádka pro děti.

Na závěr dostanou účastníci odměny a medaile za účast a výkon. Pořadatelé – MC Lodička, ZŠ Strančice, Eldorádo o.s., Tábory OKO, pořádající dětské tábory

 

Sobota  11.5. od 10:00 - 16:00 hod

Paličkovaní krajky s děvčátky od 7 let (včetně maminek, babiček i začátečníků) Ukázka vzorů a výroba ruční krajky paličkováním. Na herduli z pilin vytvoříme pomocí perlovky a paliček pár vzorů krajky, zkušené krajkářky už podle vzorku anebo podle podvinky vytvoří jarní krajkový motiv.

Krajkářka Bára Králová Vám opět ukáže techniku a přinese zajímavé ukázky své práce. Zakoupení paliček cca 1 pár 35,- Kč.  Vstup 100 Kč Pondělí   13.5. 16:00 h Jezdecké odpoledne s koníčky Sraz je u slunečních hodin ve Strančicích (nedaleko železničního přejezdu). Odtud dojdeme pěšky na nedalekou farmu Zelené údolí, kde se děti povozí na koníčcích. Můžete sebou pro koníky vzít jablka, mrkev nebo tvrdý chleba jako odměnu. Jízdné cca 30 Kč na dítě , podle počtu dětí.

 

Pondělí 20.5.od 17:00 - 20:00 h Fimování – kytičky Macešky a Mák Zveme úplné začátečnice, děti od 8 let i ostatní. Karolína Koucká nás s Fimem, polymerovou hmotou, naučí pracovat, je to jako s plastelínou, barvy se dají navzájem mísit, po vypečení v troubě je výrobek tvrdý. Přineste si sebou keramickou dlaždici jako podložku na krájení hmoty. Vstupné 150  Kč. Prosíme, potvrďte účast, abychom zajistili dostatek materiálu.

Přijít můžete i v průběhu večera, až Vaše ratolesti usnou!

 

Pátek 24.5. od 16:00 - 19:00 hod Háčkování s děvčaty od 7let (včetně babiček i začátečníků) Základní příprava - nulté oko „kouzelnický uzel, nultá řada“řetízek“, bez háčku. S háčkem se naučíme krátký+dlouhý sloupek, popř. základy filetové techniky. Uháčkujeme si jarní kytičku nebo srdíčko. Vstup 80 Kč

 

Neděle 26.5. od 13 hodin Oválné koše z vrbového proutí Pletení z pravého proutí s panem Čížkem z Kamenice. Je potřeba trochu zkušenosti s pletením s pedigem a trochu mít fortel.

Cena 270 Kč na koš.

 

Pondělí 27.5. 16:00 h Jezdecké odpoledne s koníčky Sraz je u slunečních hodin ve Strančicích (nedaleko železničního přejezdu). Odtud dojdeme pěšky na nedalekou farmu Zelené údolí, kde se děti povozí na koníčcích. Můžete sebou pro koníky vzít jablka, mrkev nebo tvrdý chleba jako odměnu. Jízdné cca 30Kč na dítě, podle počtu dětí.

 

Michaela Hupcejová

Občanské neziskové sdružení NOE

Mateřské centrum Lodička

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena