PROJEKT PATRIOT – II. Ročník pěvecké soutěže PĚVECKÉ MLÁDÍ

5. 5. 2014

V kulturním centru U Labutě se 28. 3. 2014 uskutečnil druhý ročník soutěže Pěvecké mládí, kterou pořádá Město Říčany společně se ZUŠ Říčany.

Hlavním mottem pro přípravný tým soutěže bylo uspořádat soutěž, která bude pro soutěžící příjemná a kde nebudou důsledně řešit limity a repertoár tak, jak je to na soutěžích ostatních. Aby žádné dítě neodešlo bez diplomu a odměny. Pěvecké soutěže se zúčastnily ZŠ Bezručova, ZŠ Masarykovo náměstí, ZŠ U Říčanského lesa, MŠ Čtyřlístek a ZUŠ Říčany.

Příprava soutěže proběhla celkem bez problémů, využili jsme zkušeností z 1. ročníku, kdy se v letošním roce podařilo překonat různé nedostatky, které vyplynuly při zhodnocení z minulé soutěže v roce 2013.

Přihlásilo se celkem 42 zpěváčků. Vzhledem k nemocnosti soutěžilo 38 dětí.

Děkujeme MěKS a zvláště Radimovi Kadlčákovi za pomoc s realizací soutěže a za ozvučení. Soutěžilo se od 9.30 až do 16.00 hodin.

Děti hodnotila porota složená z učitelů jednotlivých škol. Předsedkyní poroty byla paní prof. Jana Nováková z Mezinárodní konzervatoře v Praze, která má s pěveckými soutěžemi bohaté zkušenosti. V porotě dále zasedli pan uč. Pavol Jánoš  ze ZŠ U Říčanského lesa, Martin Mužík  ze ZŠ Bezručova a Jan Krásný ze ZŠ Masarykovo náměstí a  paní učitelka  Martina Červená ze ZUŠ Říčany. Role tajemníka poroty se ujala paní uč. Hana Javorská ze ZUŠ Říčany, která celou soutěž organizačně zajistila.

Děti byly hodnoceny v bronzovém, stříbrném a zlatém pásmu. Každý soutěžící si odnesl diplom a odměnu a mohl svůj výkon prodiskutovat s předsedkyní poroty.

Oceňujeme zájem paní místostarostky Hany Špačkové, která si udělala čas a soutěž téměř celou vyslechla, promluvila  s porotou a zajímala se o průběh a přípravy soutěže.

Korepetice žákům zajišťoval pan uč. Petr Malínek.

Další poděkování patří žákům ZŠ Bezručova, kteří organizačnímu týmu při průběhu soutěže vydatně pomáhali – David Muk, Jakub Atexinger, Dan Bauer a Zuzana Macková.

Plakáty a diplomy zpracovala paní uč. Helena Dušková, učitelka  výtvarného oboru.

Připomínky k soutěži mohou kolegové posílat na info@zusricany.cz.

 

 

Iveta Sinkulová

Ředitelka ZUŠ Říčany

 

Vážení rodiče, milé děti!

21. května 2014 se uskuteční závěrečný Slavnostní koncert k 60. výročí založení ZUŠ Říčany v Betlémské kapli.

Pokud máte zájem koncert navštívit je nutné si rezervovat vstupenky. Rezervaci můžete provést e-mailem na adrese iveta.sinkulova@zus.ricany.cz nebo osobně v ředitelně školy.

Lístky budou k dispozici od 22. dubna 2014 v ředitelně školy.

Doporučený příspěvek za vstupenku – 75 Kč

Sledujte prosím www.zusricany.cz, kde budou další doplňující informace k průběhu koncertu.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena