Psychoterapie Říčany a Provázky.cz

30. 9. 2016

Psychoterapeutické centrum, otevřené vloni na jaře v Olivově ulici 312, kde své služby poskytují psychologové a profesionální psychoterapeuti, vstupuje do další sezóny.

Nadále zde naleznou služby jak lidé, kteří se léčí s psychiatrickými obtížemi, tak lidé, kteří se prostě jen trápí, v životě se jim nedaří, tak jak by chtěli, potýkají se s partnerskými nebo rodinnými vztahy, se strachem, úzkostí, vyčerpáním, nechutí, necítí se být sami sebou, tuší, že by mohlo být líp, ale nevědí, jak to udělat. Pro ně je zde k dispozici účinná pomoc a podpora. Objednací doba na individuální terapii je cca 14 dnů, mírně se liší se u různých kolegů. Zahajují také nové běhy skupinových terapií, jejich termíny najdete na webu.

V rámci širší podpory duševního zdraví jsou připraveny také workshopy pro veřejnost, interaktivní, praktické, vedené zkušenou lektorkou. Témata vycházejí z naléhavých lidských zkušeností a potřeb:

"Zklamání, vina a smíření - jak na ně?" S účastníky během workshopu zpracujeme otázku, jaký vliv na duševní život člověka má prožívaná křivda a zklamání nebo pocity viny a výčitky a jak je možné se s nimi vypořádat. Lze se od jejich negativního vlivu osvobodit? A jak?

"Labyrintem srdce" Workshop určený zejména lidem na prahu dospělosti (cca 18 - 23let), kteří by chtěli získat větší sebejistotu a sebevědomí, lépe se poznat a získat větší jistotu také v komunikaci s druhými. Bezpečné prostředí v malé skupině, diskuse i zážitkové aktivity povedou k sebepoznání a podpoří sebevědomí i komunikační dovednosti účastníků.

"Jak najít klid a dobít energii - psychohygiena pro každý den" Téma, které se těšilo zájmu už v loňském roce, tentokrát bude mít podobu přátelského sobotního setkání, plného relaxačních i aktivizačních technik.

Informace najdete na www.provazky.cz nebo na centrálním webu www.psychoterapie-ricany.cz

Přejeme vám pokojné zahájení školního roku, čerstvý dech a čerstvou mysl, vůni, barvy, melodie, ať se vaše záležitosti ubírají k (nečekaně) dobrým koncům. A kdyby přece jen něco, víte, kde nás hledat.

Mgr. Anna Klimešová, psycholog, psychoterapeut, lektor

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena