Radnice zlepšuje služby v oblasti odpadového hospodářství

28. 2. 2021

Vážení spoluobčané,

i v tomto měsíci pokračujeme na radnici se zlepšováním služeb v oblasti odpadového hospodářství a čistoty ve městě. Možná si již někteří z vás všimli nově osazených informačních cedulí u stanovišť separovaného odpadu. Najdete zde především informace o tom, jak správně recyklovat, jak se nejlépe dostat do sběrného dvora, či co hrozí za znečišťování veřejného prostranství.

Vytipovali jsme také nejexponovanější stanoviště, zatím jich je sedm, a tyto se nově uklízí nad rámec běžného úklidu 2x týdně. Z prvních zkušeností vypadá toto opatření velice dobře. Pokud se osvědčí i nadále, budeme tipovat další stanoviště tak, aby i taková místa byla pokud možno reprezentativní a poukazovala na vysokou kulturu veřejného prostoru, která je obrazem celého města.

V únoru jsme se po delší době konečně dočkali i značné sněhové nadílky. Kromě krásných pohledů na zasněžené město však sníh přinesl i zvýšený nárok na odklízení sněhu z chodníků a ulic v majetku města. Chtěl bych touto cestou poděkovat zaměstnancům OTS za příkladné nasazení sil při úklidu sněhu, kdy několik dní po sobě pracovali intenzivně 12 hodin denně tak, aby byly ulice a chodníky co nejdříve bezpečné. Věřím, že se toto podařilo v rámci možností velmi dobře a že tomuto stavu pomohl i nákup techniky a doplnění stavu zaměstnanců technických služeb. V tomto trendu budeme pokračovat a věřím, že již na jaře se nám podaří zintenzivnit úklid chodníků a silnic od usazených nánosů nečistot, které jsou pak živnou půdou pro růst plevelů v krajnicích komunikací a chodníků.

Přeji mnoho zdraví!

Petr Auředník, radní města

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena