Reakce

2. 12. 2016

Vladimír Kořen, starosta města

Vážení sousedé,

předně si myslím, že nastal čas adventu, tedy přípravy na Vánoce. Už se těším, jak je s rodinou hezky strávím. Přeji vám nádherné chvíle plné zázraků a radosti v očích vašich blízkých. Určitě se nenechte zneklidnit stranickou taškařicí, kterou předvádí členové ODS a další i v tento čas.

Pro ně mám čtyři krátké odpovědi.

K. Egidové: Zmínění lidé zaškrtli kolonku, v níž dali souhlas k zasílání novinek. Není problem to upravit.

M. Šmolíkovi:  Shrnu tvůj článek jednou větou: ODS bojuje o rozšíření ČOV na 27 tisíc obyvatel! A dodávám, že jde o přesnou hru s nepřesnými čísly. 1000 domů není dosud napojených. Jenže, kolik z nich se vůbec může na říčanskou ČOV napojit – třeba kvůli tomu, že jsou ve Voděrádkách nebo Kuří? Tvrzení, že obrovská ČOV bude jakýmsi regulačním nástrojem, považuji za absurditu, která se snad v Kurýru ještě neobjevila. Víc nemá cenu reagovat.

J. Kozákovi: Manipulace plné rozporů se dopouští ODS. Tvrdíte, že vám jde o malé půvabné město, a na straně druhé chcete budovat ČOV pro 27 tisíc obyvatel! To zdravý rozum nepobere. Klidné město je čitelné, máme přísné zakázky a úspěšně řídíme, opravujeme, vylepšujeme… a chtěli jsme referendem na delší dobu ochránit město před nezodpovědnými stavebními hazardery. Jiný nástroj, který přesahuje volby, není.

L. Musilovi: Stavební uzávěry byly přijaty v roce 2006 ve chvíli, kdy jste masivně rozšiřovali dva dny před volbami územní plán. Lidé psali petici proti výstavbě na Fialce a byli hodně rozhořčeni. Tak jste pod tlakem narychlo svolali mimořadné jednání rady. Víceméně jste k tomu byli dotlačeni.

 

A na závěr to podstatné. Myslím si, že redakční rada chce oddělit fakta z radnice od dojmů, faktických chyb a manipulativních komentářů. Navíc si myslím, že tyhle pseudopolemiky opravdu nikoho nebaví.

Hezké Vánoce všem lidem dobré vůle.

Vladimír Kořen,

starosta města

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena