Reakce na článek Proč jsme hlasovaly proti stavbě nové soukromé školy

3. 7. 2015

Magic Hill

Jsme rádi, že máme možnost na tomto místě reagovat na článek paní zastupitelky Skrčené z Hnutí ANO, který vyšel v květnovém Kurýru. Každý z nás má samozřejmě právo vyjádřit svůj názor. Pokud ovšem vyjadřuji svůj názor jako zastupitel, měl bych se nejdříve důkladně seznámit s danou problematikou. Zde narážíme na základní problém naší komunikace se zastupitelkami ANO, paní Skrčenou a Páral. Zastupitelé města vytvořili pracovní skupinu pro projednávání stavby školy Magic Hill. Zde také byla ideální možnost seznámit se s fakty a také získat informace od zkušenějších zastupitelů pracujících s institutem příspěvku na infrastrukturu již druhé volební období. Pokud ovšem paní Skrčená přijde na schůzku komise s půlhodinovým zpožděním a výzvu k diskuzi o dané problematice odmítne s prohlášením, že ona problém okolo započtení příspěvku nevidí, tak je její následné jednání přinejmenším zvláštní a erudovaná a smysluplná diskuze není, dle našeho názoru, možná.

Určitě bude přínosné, pokud se zastupitelky Hnutí ANO blíže seznámí s platnými Zásadami pro výstavbu a z nich vyplývajícím příspěvkem na infrastrukturu a budou spolupracovat na tom, aby se jednalo o smysluplný a spravedlivý institut.

Pro nás z celé „kauzy“ plyne velké ponaučení a to, že v příštích volbách budeme ještě pečlivěji vybírat své zastupitele a budeme klást velký důraz na jejich odborné a osobnostní předpoklady a zkušenosti pro vykonávání této zodpovědné funkce. Rádi bychom také měli zastupitele, kteří budou spravedlivě hájit zájmy všech občanů a ne pouze těch, kteří jsou v danou chvíli tzv. více slyšet. A zcela jistě budeme sledovat realizaci plánů zastupitelek Hnutí Ano při stavbě nové školy na Komenského náměstí, případně jiných projektů zaměřujících se na podporu vzdělávání v Říčanech, které oznámily krátce po svém zvolení.

                                                                                              Za Na Fialce, s.r.o.

                                                                     Kateřina Baťková, Dita Holubová, Martina Olivová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena