Reakce na reakci reakce

30. 11. 2018

Vážená paní Lauerová, dovolte mi, abych se předem omluvil všem, inteligentnějším občanům města Říčany než je moje maličkost, kteří již dávno pochopili, že se absolutně nemá smysl do některých diskusí pouštět a slibuji, že to je v předmětné věci naposledy. S logikou jsem u Vás evidentně neuspěl, tak tedy jen dotazy, odpověď by i pro Vás mohla být snadná a krátká.

  1. Proč mi v minulém příspěvku bylo změněno, přesněji  zkráceno,  oslovení?
  2. Kde je ve vámi citovaném zákoně uvedeno, že lze svévolně doplňovat podpis přispěvatele a že je možné doplňovat příspěvky po uzávěrce?
  3. Kdo k mému příspěvku ze září vygeneroval titulek?
  4. Kdo připsal k placené inzerci p. Havlíčka červený text a zda autor tohoto textu zaplatil za inzertní plochu?

Nemohu se zbavit dojmu, že Váš poslední příspěvek měl jen zase odpoutat pozornost opakováním  a chci doufat, že  odpovědi nebudou odpovídající  verzi oblíbené pohádky a to je, v podstatě,  na jakoukoli otázku: „ Pleju len….“. Z Vašeho minulého příspěvku jsem se totiž bohužel nedověděl nic, snad jen vydedukoval, že jsem Vás, pravděpodobně tím, že jste mi podpis opatřila popiskem, napadl. Musím se přiznat, že to je velmi neotřelé a asi by na to přišel málokdo. Závěrem chci jen vyjádřit, že jsem zvědav, k jaké úpravě mého příspěvku dojde nyní. Přestože, jak je z jiné Vaší odpovědi, Vy vlastně nic ovlivnit ani nemůžete, to všechno redakční rada. Příspěvek, jen pro informaci čtenářům, posílám v den uzávěrky večer. A já budu zase měsíc, na rozdíl od Vás, pauzírovat.
 
                                           S pozdravem Marek Hejduk

 

Vážený pane Hejduku,

včera dne 21. 11. 2018 zasedala redakční rada městského věstníku Říčanský kurýr. Přítomných bylo pět členů. Na tomto jednání bylo rozhodnuto, že Váš příspěvek, který jste do redakce zaslal dne 15. 11. 2018 s titulkem Reakce na reakci reakce nebude v prosincovém čísle otištěn. Důvodem zamítnutí je překročení počtu reakcí na jeden článek, což je v rozporu s platnými pravidly. Váš příspěvek vyjde v elektronické verzi věstníku na adrese http://www.kuryr-ricany.cz/clanek/nazory kde můžete v diskusi pokračovat.

Za redakční radu s pozdravem

Kateřina Lauerová

Tisková mluvčí a předsedkyně redakční rady

 

 

Vážený pane Hejduku, ještě znovu krátce k Vašim dotazům

Ad 1) Chybějící oslovení – vypadlo Vážená - by mělo vadit asi především mně. Chápu, že se to při kopírování textu může stát, ale upozornila jsem redakci na důslednější kontrolu.

Ad 2) Informace o tom, že autor zaslaného názoru kandiduje v komunálních volbách, je dle mého názoru relevantní informace pro čtenáře. Možnost reagovat na příspěvky ještě v tom samém čísle upravují podmínky Kurýru, ne zákon.

Ad 3) O tom jste byl informován již v emailu i ve dvou vydáních Kurýru. Naposledy Vám sděluji, že s nadpisem u vašeho článku nemám nic společného. Příště Vám doporučuji nadpis napsat přímo do zaslaného článku a ne do textu v e-mailu. To bude podstatně eliminovat možnost chybného uvedení (za které se Vám však redakce již několikrát omluvila písemně i v Kurýru).

Ad 4) Na příspěvek pana Havlíčka reagoval tajemník MěÚ.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena