Rekonstrukce komunikací ve městě přinášejí dopravní omezení

1. 9. 2017

Rekonstrukce komunikace Nerudova, rekonstrukce komunikace Labská, rozšíření chodníku v ulici 17. listopadu

REKONSTRUKCE KOMUNIKACE NERUDOVA, kterou provádí firma ROBSTAV stavby k.s., nabírá zpoždění. To bohužel zkomplikuje příjezd do ZŠ Nerudova. Zhotovitel se zavázal k 4. 9. zajistit přístup ke škole po dokončeném chodníku a celá ulice bude průchozí. Nedokončená zůstane pouze vozovka.

K začátku školního roku by rovněž měla být otevřena opravovaná část ulice Mánesova mezi Sokolskou a Nerudovou. Příjezd na parkoviště u ZŠ Magic hill bude do doby otevření Nerudovy ulice řešen jako v průběhu června, tj. Sokolskou ulicí, výjezd pak Mánesovou směrem na 17. listopadu. „Za komplikace při výstavbě se omlouvám. Radnice jedná se stavebními firmami tvrdě a každodenně. Zejména rekonstrukce Nerudovy ulice se vyvíjí zcela jinak, než jsem si představoval. Firma začala velmi laxně, nicméně to nesnímá také odpovědnost mého týmu,“ omlouvá se starosta města Vladimír Kořen (Klidné město).

Krátce po začátku prázdnin odstartovala REKONSTRUKCE KOMUNIKACE LABSKÁ mezi křižovatkami s ulicemi Voděradskou a Otavskou. V místě, kde se nachází mateřská škola Zahrádka, se opravuje vozovka a staví nové chodníky včetně pruhů zeleně. Předpokládané datum ukončení stavebních prací je 12. listopadu. do té doby bude celý úsek zcela uzavřen. Přístup do MŠ Zahrádka je po chodnících z ulice Otavská a po provizorním chodníku z Orlické ulice. Parkování vozidel pro rodiče dětí je možné ve slepých částech ulic Otavská a Orlická. Prosíme, buďte při parkování ohleduplní a neblokujte vjezdy do zahrad a garáží. Po dokončení rekonstrukce Labské ulice připravuje město i rekonstrukci Otavské ulice od křižovatky směrem k Voděradské, kde by měla vzniknout i dešťové kanalizace.

Odstartovaly práce na rozšíření chodníku v ulici 17. listopadu. Důvodem je zvýšení bezpečnosti chodců, kteří museli přecházet v nepřehledné zatáčce na druhou stranu ulice. Zároveň se rozšíří prostranství před KC Labuť a obchody. Do 15. 9. by měla pokračovat první etapa od Olivovy ulice k Jiraskově. Druhá etapa od 16. 9. do 15. 10. bude znamenat částečnou uzavírku od ulice Jiráskova po křižovatku s ulicí Štefánikova. Autobusová doprava nebude omezena. Přístup do sousedních nemovitostí včetně provozoven a obchodů je umožněn. Po dokončení prací dostane hlavní spojnice mezi náměstím a nádražím podobu městského bulváru a stane se bezpečnější a příjemnější pro chodce. Radnice se bude snažit prosadit, aby vozy zásobování mohly krátkodobě stát na části chodníků.

Za omezení a další problémy způsobené v souvislosti s prováděnými stavebními pracemi se vám omlouváme a děkujeme za pochopení. Podrobnosti o dopravních omezeních sledujte na webu města a Facebooku.

Připravila Kateřina Lauerová,

Tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena