Rekonstrukce šaten na sokolském hřišti

27. 6. 2014

Na podzim informovala T.J. Sokol Říčany a Radošovice v Kurýru o tom, že pracuje na rekonstrukci šaten na sokolském hřišti. Za tímto účelem se naší jednotě podařilo získat 250 000 Kč jako dar od města a 500 000 jako grant od MAS Říčansko. Podobnou částku jako město se rozhodla investovat i sama jednota.

Demontáž původní budovy, která byla v havarijním stavu, provedla jednota sama brigádnicky díky práci svých členů a příznivců. Poté vybraná firma zrealizovala první fázi stavby tj. vnější obvodový plášť včetně oken, dveří, podlah apod.

Další fázi realizace zahrnující kompletní vnitřky objektu, tj. vnitřní obložení stěn, příčky, podlahy, rozvody vody, kanalizace, elektřiny a vybavení sprch a toalet v hodnotě 500 000 Kč plánovala jednota financovat z grantu Středočeského kraje. Tento grant se nám ale nepodařilo získat a z toho důvodu musíme dokončit vnitřní vybavení v nouzové variantě (pouze 2 WC) tak, aby budova alespoň částečně sloužila svému účelu.

Předpokládáme ale, že se nám v dohledné době podaří získat i s pomocí rodičů našich dětí takovou částku, abychom mohli budovu používat v plném rozsahu. Více o možnosti přispět na dostavbu na stránkách www.sokolricany.cz.

Rekonstrukcí šaten ale naše plány na zvelebování jediného atletického hřiště v Říčanech nekončí. V horizontu několika příštích let bychom rádi realizovali opět z grantových zdrojů umělý povrch běžecké dráhy a další modernizaci včetně osvětlení.

Děkujeme všem členům a příznivcům za jejich práci, podporu a v neposlední řadě i za případné finanční dary.

Jana Cílková

Projekt je financován EU z Programu rozvoje venkova - Leader a realizován s podporou MAS Říčansko o.p.s.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena