Report starosty města

30. 4. 2023
  • Muzeum Říčany připravilo vizualizaci ulice Štefánikova, jak by jednou mohla vypadat – více stromů, méně hluku a prachu, bezpečný provoz nejen pro auta, ale i pro pěší, děti, cyklisty. Abychom mohli takové úpravy postupně zavádět, je vhodné snížit počet aut, která centrem Říčan i sousedními obcemi každý den projíždí. K tomu by měly pomoci plánované stavby silnic – zejména SOKP 511 Pražský okruh směrem do Běchovic a v budoucnu i přeložka silnice II/107 (Tehovská spojka). Po jejich realizaci se Říčanům i sousedním obcím uleví a můžeme se soustředit na takové krásné projekty (a zatím těžko představitelné).
    Video můžete zhlédnout například na FB města. Za poskytnutí děkuji Muzeum Říčany, za skvělý námět Kateřině Čihákové, za vytvoření vizualizací krajinnému architektovi Ondřeji Semotánovi a za poutavý komentář Vladimíru Kořenovi a studentce Aničce.
  • Odkrytí potoka pokračuje podle plánu. Firma likviduje beton (je ho všude opravdu hodně) a vrtá piloty pro opěrnou stěnu. Stavba potrvá cca do konce roku.
  • Zimní stadion vybudoval přípojku na kanalizaci. Skončí tak provoz jeho čističky, na kterou si někteří stěžovali kvůli výtoku do potoka.
  • S místními dobrovolnými hasiči připravujeme jejich novou hasičárnu. Měla by stát nahoře na Říčanské proti hřbitovu. Zatím pracujeme s vizualizací, pak přijde na řadu projektová dokumentace.
  • Zvýšená křižovatka by měla letos vzniknout např. na Bezručově v křížení s Jungmannovou. Hlavně kvůli bezpečnému přecházení ze sídliště na autobus.
  • Jezírko pro záchyt vody jsme vybudovali ve spolupráci s Olivovnou, abychom zabránili zaplavování atletické dráhy při silných deštích.
  • S místostarostou Pavlem Matoškou jsme vyrazili na závod ze seriálu Pohár Ladova kraje v Senohrabech. A Říčany braly bronz.

Přeju vám krásný květen a opatrujte se
Vás starosta David Michalička

 

 

 

 

 

VizualizacePotokJezírko OlivovnaKřížení BezručkaPohár Ladova kraje v Senohrabech

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena