Report starosty města

31. 5. 2023

Nepřehledná křižovatka 17. listopadu X Pod Lihovarem. Také se vám zde špatně jezdí a pokaždé přemýšlíte, kdo má vlastně přednost? Nechali jsme zpracovat několik variant řešení, které předložíme dopravnímu výboru. Za mě by měla být křižovatka hlavně bezpečná a přehledná, ale také krásná. Jedná se přece jen o vjezd do centra Říčan. Zelené plochy by mohly být osázeny květinami a nahoru k nádraží by se vešel širší a bezpečný chodník. Co  vy na to?

Na Den vítězství (8. května) jsme s Jaruškou Voráčkovou položili věnec k památníku na Masarykově náměstí. Nesmíme zapomenout, jak je mír vzácný a jak lehce o něj můžeme přijít. Českou hymnu na klarinet zahrál pan Hejcman, učitel z místní ZUŠ.

V lese probíhá frézování zbytků větví a pařezů – podle mých informací se frézuje jen vrstva do 10cm (ne plných 40cm) a minimalizujeme tedy negativní dopady na faunu. Přesto jsem odbor živ. prostředí požádal o důkladnou kontrolu a opatrnost.

Podchod pod Černokosteleckou? Na fotce mi pan Roček ukazuje, kde dříve stával podchod pod Černokosteleckou... mezi Sportem a ulicí K památné lípě / Úvalská. Dokonce tvrdí, že by tam mohl být starý propustek zasypaný a zabetonovaný. Budu iniciovat zjištění stavu a případně i investiční záměr obnovy podchodu pro pěší a cyklisty, který by se mohl dělat třeba i v návaznosti na rekonstrukci Černokostelecké, kterou bude dělat ŘSD.

Český pohár v orienťáku se běžel v Říčanech Přes 1000 závodníků všech kategorií startovalo z Parku Václava Havla. Smekám před neskutečně profesionální organizací pořadatelů.

Přeji vám krásný červen

Váš starosta David Michalička

Nepřehledná křižovatka 17. listopadu X Pod Lihovarem - jednou z variant je i kruháčNa Den vítězství (8. května) jsme s Jaruškou Voráčkovou položili věnec k památníku na Masarykově náměstíV lese probíhá frézování zbytků větví a pařezůNa fotce mi pan Roček ukazuje, kde dříve stával podchod pod Černokosteleckou...Český pohár v orienťáku

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena