Reprezentační ples města Říčany se koná již popáté!

29. 1. 2016

Taneční parket rozvlní do rytmu vítězové Stardance 2015

Město Říčany zve všechny příznivce tance, noblesy a elegance na tradiční reprezentační ples. Pátý ročník se uskuteční poslední únorovou sobotu v kulturním centru Labuť. Návštěvníky čeká jako každý rok večer s bohatým kulturním programem a lákavou tombolou. Hostem bude Felix Slováček mladší a vrcholem akce taneční čísla aktuálních vítězů soutěže Stardance – když hvězdy tančí Marie Doležalové a Marka Zelinky.

Milovníci tance mají už jistě ve svých kalendářích zarezervovaný termín na sobotu 27. února 2016 ve 20.00 hodin. Tento den totiž patří tanečnímu plesu města Říčany, který se koná v KC Labuť letos popáté. Nesmíte na něm chybět ani vy!

Letošní ročník nabízí vskutku mnoho lahůdek. Hosté se mohou pustit do víru tance za hudebního doprovodu bigbandu Červení panteři. Orchestr doprovodí svým sólovým vystoupením Felix Slováček ml. Tím program akce však zdaleka nekončí. Součástí večera je několik tanečních a pěveckých vystoupení.

 

Opravdovou třešinkou na dortu budou král a královna tanečního parketu - výherci televizní soutěže Stardance 2015 herečka Marie Doležalová a profesionální tanečník Marek Zelinka. Sympatická dvojice si pro diváky připravila ukázku dvou tanců – jeden latinskoamerický a jeden standardní se skvěle zvládnutou a neobvyklou choreografií, kterou téměř v každém díle uchvátili diváky v sále i odbornou porotu. A jako přídavek si přichystali ještě jeden tanec jako překvapení.  

 

 

 

 

  

Oba dva budou navíc celým večerem provázet v roli moderátorů. O příjemné chvíle a humor by tak v podání známé a oblíbené bloggerky a originálního tanečníka s osobitým knírkem neměla být na pódiu nouze. Kromě nich předvedou na tanečním parketu své umění také známé a úspěšné říčanské taneční soubory - tanečnice ze studia DANCE EB a tanečníci rokenrolu z taneční školy TWIST. Nebudu chybět ani členové tanečního klubu Fuego. 

 

 

 

 

 

 

A nebudou strádat ani vaše chuťové pohárky. Kromě výtečného občerstvení čeká na milovníky vinného moku ochutnávka široké nabídky moravských vín. Cena vstupenky je 250 Kč. Lístky je možné zakoupit na místě v KC Labuť nebo elektronicky prostřednictvím on-line systému na stránkách www.kclabut.cz.


Marie Doležalová je populární herečkou a bloggerkou. Své první herecké krůčky uskutečnila v dětském dramatickém kroužku. V roce 2007 absolvovala hudebně dramatického oddělení Pražské konzervatoře. Už od studentských let procházela mnoha metropolitními divadly a v současné době je její domovskou scénou Divadlo Na Fidlovačce. První výraznější roli ztvárnila ve filmu Pusinky (2007) a divákům je známá z úspěšného televizního sitcomu Comeback (2008), objevila se i v dalších filmech a seriálech. Kromě herectví se věnuje také psaní. Od roku 2014 píše blog Kafe a cigárko, za který získala prestižní literární cenu Magnesia Litera a vítězství si v kategorii one (wo)man show odnesla i v anketě Křišťálová lupa oceňující nejzajímavější projekty a služby českého internetu. Pro úspěch jejího blogu ke konci roku 2015 vydala jeho knižní obdobu s podtitulem Historky z hereckého podsvětí.

Marek Zelinka je profesionální tanečník a choreograf. Po dokončení studia fyzioterapie se nyní věnuje studiu pantomimy na HAMU v Praze. Kromě výuky tance a tvorbě originálních choreografií trénuje s balančním žebříkem a hraje v několika divadelních představeních. Vystupuje mimo jiné v Národním divadle, ve svém divadelním spolku (PLAY) boyz a v pohybovém divadle La fabrika. Natočil řadu krátkých filmů, reklam a účinkoval na mnoha festivalech doma i v zahraničí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na podzim roku 2015 se spolu účastnili sedmé řady taneční soutěže StarDance. Pár si svým bezprostředním projevem a originálními choreografiemi rychle získal sympatie diváků a ve finále se radoval z vítězství.

 

Adéla Ambrožová,

 tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena