Říčaňáci volí rozumem i srdcem

27. 8. 2022

Celostátní, centrálně řízené strany jako ODS (v Říčanech v koalici pod hlavičkou SPOLU) nebo STAN mají v naší společnosti své místo – v Parlamentu, v krajích či velkých městech. Tato rozkročenost napříč republikou však přináší také svá ALE, jak vidíme aktuálně například v Praze v kauze Dopravního podniku. Ve vysoké politice jde o velké peníze, vliv, zakázky a pozice. Kdo se zde chce prosadit, musí prostě dělat velkou politiku. A ta již kolikrát není o reálných činech a výsledcích, natož o lidech. Prim hrají týmy fotografů, správců sociálních sítí, marketéři, stejně jako správné kontakty, kuloární dohody a hlavně peníze.

Komunální politika na malém městě, jako jsou Říčany, má naopak mnohem více osobní rozměr. Občané své vedení a zastupitele opravdu znají, potkávají je denně v běžném životě, žijí spolu na jedné ulici. Výsledky práce jsou pod drobnohledem veřejnosti, úspěchy i neúspěchy jsou okamžitě vidět. Práce pro město v tomto měřítku není o penězích, ale o odvaze a odpovědnosti. Nestačí hezky mluvit, jsou třeba rozhodnutí a činy. Občas i nepopulární, ale s jasnou vizí do budoucna. Klíčová je vzájemná důvěra. I já jsem dostal nabídky kandidovat za celostátní strany. Vždy jsem je však rezolutně odmítl. Neumím sedět na více židlích najednou, pokud mám dělat svou práci poctivě a profesionálně. A starostování v Říčanech je skutečně prací na celý úvazek nebo spíše na 24/7. Často je to vysilující, náročné na psychické i fyzické síly, přesto mohu zodpovědně říci – není lepší pocit, než když dáváte svému městu 100 % sebe sama. Když vidíte výsledky své práce všude kolem sebe. Když můžete každý večer usínats klidným pocitem, že vaše svědomí je naprosto čisté bez sebemenších stínů a pochybností – nikdy jsem nic neukradl, nikomu nic neslíbil, žádný úplatek nevzal.

S osvědčeným (pouze a jen říčanským) týmem Klidného města již počtvrté předstupujeme před vás, občany nejlepšího města k životu v České republice. Budeme dál jako jediní brzdit novou výstavbu a finance směřovat do budování infrastruktury a zlepšování kvality života místních. Máme opět kvalitní tým profesionálů, patriotů a srdcařů, kteří jsou připraveni pro město nadále pracovat poctivě, s odhodláním a hlavně s pokorou – k lidem, městu i přírodě kolem nás.

Volby, ať už dopadnou jakkoliv, budou volbou vás, Říčaňáků. A já pevně věřím, že budou volbou nejen rozumem, ale i srdcem.

David Michalička, starosta (Klidné město)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena