Říčanská nemocnice se zapojila do plošného testování

1. 1. 2021

V našem městě je aktuálně evidováno kolem 80 tzv. aktivních pozitivně testovaných osob s onemocněním Covid-19. Celkem dle oficiální statistiky KHS bylo ke 14. 12. 2020 v Říčanech prokázáno 874 případů.

Testovací místo

Na základě mimořádného opatření vydaného Ministerstvem zdravotnictví ČR proběhne celoplošné dobrovolné antigenní testování na onemocnění COVID-19, placené z veřejného zdravotního pojištění, v termínu od 16. 12. do 15. 1. 2021. Odběrové místo v říčanské nemocnice je součástí celorepublikové sítě odběrových míst, kde uvedené testování probíhá. Nemocnice ve spolupráci s městem zajistila navýšení kapacity odběrového místa. Po připojení do centrálního registračního systému byl spuštěn REZERVAČNÍ SYSTÉM. Rezervace zde: https://www.agellab.cz/odberova-mista-covid/stredocesky. Zájemci o dobrovolné testovaní mohou odběrové místo navštívit pouze na základě registrace! Odběrové místo je umístěné v areálu nemocnice ve vchodu z ulice Domažlická.

Telefon – call centrum nemocnice Říčany 800 200 230 (6:30-16:00hod. po-pá).

Sociální zařízení

Zaměstnanci Domu se pečovatelskou službou SENIOR a stacionáře Olga Říčany absolvují pravidelně každý týden testování antigenními testy. Jsme rádi, že v tomto zařízení se stále daří ochránit klienty i zaměstnance bez vážnějších problémů.

Školy

Dne 30. listopadu proběhlo dobrovolné testování učitelů základních škol zřizovaných městem. Na testování dorazila zhruba čtvrtina učitelů a nebyl zjištěn žádný pozitivní případ. Velké díky patří mobilní laboratoři ze skupiny AGELLAB, která celé testování provedla. Testování proběhlo v jednotlivých školách a naši učitelé nemuseli vážit cestu do Benešova do spádového odběrného místa pro Prahu-východ.

Vláda ČR mimořádně prodloužila žákům prázdniny
a školáci tak šli do škol naposledy v pátek 18. 12. 2020.

Dnem 18. 12. 2020 se na základě usnesení Vlády ČR opět uzavřela všechna městská vnitřní sportoviště.

 Úřad

Zajištění provozu úřadu je někdy velmi složité s ohledem na nemoci a karantény zaměstnanců, ale i přesto se daří. Městský úřad často supluje uzavřené úřady v jiných městech a tomu odpovídá nápor na služby poskytované úřadem. Služby úřad zajišťuje v souladu s omezeními dle platných nařízení vlády a metodických pokynů ministerstva vnitra.

Situace kolem nového koronaviru je velmi dynamická a je stále třeba sledovat oficiální zdroje www.vlada.cz a www.mzcr.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena