Říčanské krasobruslení se raduje z úspěchů

4. 5. 2024

Konec závodní sezony je vždy příležitostí k ohlédnutí za úspěchy i nezdary našich sportovců. S radostí můžeme říci, že odhodlání a píle dětí, rodičů a trenérů se sečetla a přinesla zejména ty momenty, ze kterých se budeme ještě dlouho radovat.

Po pěti letech působení na říčanském zimním stadionu byla tato sezóna první, kdy se dvěma našim svěřencům podařilo nominovat na Mistrovství České republiky v krasobruslení. Tereza Saláková si v Českých Budějovicích, kde se mistrovství v prvním březnovém víkendu konalo, vybruslila v kategorii žaček mladších 21. místo. Marek Pírko v kategorii žáků mladších obsadil 10. místo. Oběma tímto gratulujeme.

V nadcházející sezóně očekáváme vstup dalších čtyř závodnic do nejvyšší české soutěže – Českého poháru. Jsou jimi Valentýna Velenská (3. místo v celorepublikovém žebříčku Poháru ČKS v kategorii žačky nejmladší, 1. místo v žebříčku Projektu Bruslička a zároveň vítězka finále), Isabell Mary Gondová (7. místo v žebříčku Poháru ČKS v kategorii žačky nejmladší, 3. místo z finále projektu Bruslička), Eva Moravcová (3. místo v žebříčku Poháru ČKS v kategorii žačky a 3. místo z finále projektu Bruslička), Isabella Hadáčková (1. místo v žebříčku projektu Bruslička, kde startovala s o rok staršími závodnicemi kategorie nováček mladší B, 2. místo z finále této soutěže). Všechna čtyři děvčata odvedla během sezony skvělou práci a nyní se připravují na vstup do nejvyšší české soutěže. Kritéria pro start splnila úspěšným složením testů výkonnosti 7. dubna v Teplicích.

Vedle soutěžních úspěchů nám dělají radost i pokroky nejmenších krasobruslařek. Pod vedením paní trenérky Melissy Mišejkové mají za sebou první krůčky. Velice nás těší sledovat jejich zlepšení, které je zřetelné den ode dne. Paní trenérce tímto velice děkujeme za její práci, a především za pozitivní energii, kterou začínajícím krasobruslařkám předává. Je obdivuhodné, s jakým nasazením zvládá kombinovat svou stále aktivní kariéru s trénováním. Z mistrovství světa v synchronizovaném bruslení si v dubnu přivezla 13. místo.

Nyní se těšíme na další sezonu, vybíráme hudební doprovody pro nové programy, skládáme choreografie a pilně trénujeme, protože u nás led nikdy neroztává. Děkujeme všem za podporu. Všem rodičům, sponzorům a jmenovitě panu Martinu Altrichterovi za to, že můžeme na jeho zimním stadionu trénovat, a že máme díky němu tak skvělé podmínky pro rozvoj našich sportovců.

 

Za Klub bruslení Říčany Jana Zychová

Tereza Saláková, žačka mladší, 21. místo na MČR v krasobrusleníPavelková Nikola, žačka nejmladší, získala 2. místo na prvních závodech organizovaných naším klubem – Středočeská vločka, který se uskutečnil v sobotu 2. prosinceNaše děvčata z přípravky na závodech v Jindřichově Hradci.Soustředění s Vladimirem Dvojnikovem, trenérem slovenské reprezentace

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena