Říčanský Hafan 2020

4. 10. 2020

 

Zdravím psím pozdravem haf haf všechny pejskaře a přátele nás pejsků. Po roce jsme se zase sešli na Marvánku, ne v červnu jak bývalo zvykem, ale kvůli koronaviru až v září.

Vůbec to ovšem nebylo znát na účasti. Bylo krásné počasí a lidí bylo opravdu hodně. I když je pravda, že tam přišli i ti, kteří o nás nic nevěděli a šli se jen tak v neděli projít. Když se tedy na chvíli zastavili, tak jsme se jim moc líbili a zůstali se na nás dívat.  K mé velké radosti jsem našel zase naši veterinářku Alču, která mi loni moc chyběla.

K soutěži se přihlásilo 20 pejsků, které Alča prohlédla, pohladila a podrbala za ušima, protože to mají pejsci moc rádi. Radostí jsem zaštěkal, protože o naší soutěži se již ví i mimo Říčany a zavítali k nám pejsci z bližšího i vzdálenějšího okolí. Letos tam bylo i hodně štěňátek. Jedno celé černé s jedním černobílým se neustále pošťuchovala a bylo z nich často jen klubíčko černobílých chlupů. My staří mazáci jsme se na ně dívali rádoby s nadhledem, co to vyvádějí, ale stranou jsme se jim smáli a moc se nám to líbilo.  Naši dvounozí páníčci nám zase postavili výběh pro naše předvádění a pro malé dvounožce tam byl postavený skákací hrad. Skoro jsem si chtěl také zaskákat, ale protože mám drápky, které nejdou sundat, na hrad jsem nesměl.

Ve výběhu jsme se všichni snažili předvést to nejlepší, co umíme, k čemuž nás vybízel a chválil Míla Šmolík, který si u toho s páníčky povídal. Hodně jich ale tvrdilo, že nejvíc ze všeho se umíme válet na gauči. Snad se mi podaří svoji paničku přesvědčit, aby příští rok nějaký gauč přivezla. Ale musí být hodně velký, abychom se na něj všichni vešli. I letos jsme mohli obdivovat výcvik pejsků i ukázky výcviku a tance psích kamarádů dog dancing od Martiny Irglové a jejich dcer. A představte si, že agility ovládali i někteří pejsci, co soutěžili. Jen jsem jim tiše záviděl, protože to já neumím.

Protože, jak víte, od poloviny března byly všechny základní a mateřské školy zavřeny a před prázdninami to nebylo nic moc, oslovili jsme letos pro výtvarnou soutěž pouze mateřské školky. Přišlo sice méně výkresů, ale všechny byly krásné a porota měla zamotanou hlavu, které výkresy vybrat a ocenit. Nakonec vybrala z každé MŠ tři nejhezčí, ale všem ostatním udělila zvláštní cenu. Každé dítě našlo v tašce nějaký dárek a lístek na zmrzlinu. Ceny předávali Martin Kupka a Míla Šmolík, který celý den hezky moderoval.  

Náš Hafan popsal průběh letošního ročníku a nám nezbývá nic jiného, než se rozloučit s poděkováním všem, kteří jste se zúčastnili, nebo přišli jen tak na kukandu. Náš dík patří všem, kteří se na hezkém odpoledni podíleli. Veterinářce Alče, firmě Obojky, která věnovala poukaz na 10 % slevu na nákup v kamenné prodejně a cenu do soutěže pro psího sympaťáka, obojek se jménem i známkou naší soutěže, nově i firmě Zampi, od které každý účastník obdržel psí známku s QR kódem, který slouží k okamžitému zjištění údajů o pejskovi. Vlastně se jedná o takovou modernizovanou psí známku. Mobil máme prakticky skoro každý vždy u sebe, tak se můžeme rychle dozvědět, komu pes patří, i další důležité informace, a v neposlední řadě všem členům a kolegům z naší říčanské skupiny, kteří se podíleli na veselém dětském odpoledni.

 

Výtvarná soutěž:

 

MŠ Srdíčko                    1. místo     Laura Dunajová

                                        2. místo     Gábinka Stolařová        3. místo   Anežka Kykalová

Zvláštní cena: Honzík Jedlinský, Tomášek Jedlinský, Sebík Skoták, Nelinka Matoušková,  Tomáš Túry, Sofinka Skotáková

 

MŠ U Slunečních hodin  1. místo     Pavlína Kružíková

                                        2. místo     Valerie Votrubová

                                        3. místo     Beata Mastá

Zvláštní cena: Vojtěch Němeček, David Franěk, Ondřej Němeček, Natálie Čechová

 

MŠ Zahrádka                 1. místo     Beata Byrtus

                                        2. místo     Anna Zemánková

                                        3. místo     Valerie Prellová

Zvláštní cena: Annette Prellová, František Zezula,

Sára Zemánková

 

Naše psí porota ve složení Douša Jakub, Egidová Karla, Kořán Tomáš, Kozák Jiří a Rejzek Jakub vybrala za vítěze:

Malí psi:        1. místo           Eddie, majitelka

                                             Lucie Každová, Srbín

                      2. místo           Kora, majitelka Anna

                                             Štůlová, Senohraby

                      3. místo           Ewa, majitelka

                                             Linda Víšková, Praha

Velcí psi:       1. místo           Gaya, majitelka

                                             Ivana Cikánková, Říčany

                      2. místo           Marvin, majitel
                                             Tomáš Šenk, Říčany

                      3. místo           Manny, majitelka

                                             Šárka Hájková, Říčany

Miss sympatie/psí sympaták:

Manny, majitelka Šárka Hájková, Říčany      .

Miloslav Šmolík a Karla Egidová, zastupitelé (ODS)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena