Říčanský komorní orchestr

29. 11. 2019

Říčanský komorní orchestr zve na adventní koncert

se zajímavými sólistkami

 

Novou koncertní sezónu zahájil Říčanský komorní orchestr slavnostním koncertem k 30. výročí sametové revoluce 15. listopadu ve Strančicích. Program koncertu, který orchestr nastudoval, zopakujeme v pondělí 9. prosince v 19:30 v kulturním centru Labuť v Říčanech.

Výběr skladeb zahrnuje nejen díla starých mistrů, jako Wolfganga Amadea Mozarta, Johana Sebastiana Bacha, Henryho Purcella a Georga Friedricha Händela, ale i novodobého autora Gustava Holsta.

Ozdobou koncertu bude bezesporu společné vystoupení dvou harfistek, působících mimo jiné v orchestru Národního divadla - Ivany Pokorné a Barbory Váchalové, což je sestava, kterou jsme v Říčanech ještě nikdy neměli příležitost spatřit. Obě hudebnice vystupují i samostatně jako harfové duo pod názvem ARPADUA. Toto duo prezentuje královský nástroj nejen v dnešní podobě, ale hraje i hudbu lidovou na háčkové harfy a snaží se tím navázat na dlouhou tradici harfenictví v Čechách. Harfa je nejen ozdobou každého většího orchestru, ale žije dodnes v lidové hudbě v mnoha zemích.

Doprovod a orchestrální skladby provede Říčanský komorní orchestr pod taktovkou uměleckého vedoucího ŘKO a houslisty Národního divadla Petra Anděla.

Věříme, že vás program koncertu zaujme a těšíme se na vaši návštěvu.

Za ŘKO                

Milan Pračka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena