Říčanský pohár 2013

28. 3. 2013

V neděli 17. února se v Městském kulturním středisku opět tancovalo. Konal se zde 36. ročník Říčanského poháru a zájem o tanec byl více než veliký.

Vypadalo nadějně, že se pokoří rekord v počtu tancujících párů z roku 2011, ale bohužel o tři páry to nevyšlo. Během celého dne se vystřídalo 254 tanečních párů v latinsko-amerických a standardních tancích, naše barvy hájilo 16 párů. A jak si vedly? První tanečníci a tanečnice začali tancovat již v 8 ráno, kdy bylo zahájení prvních kategorií.

V ranních hodinách patřil parket především juniorským párům, z našeho klubu byly čtyři, které se však na soutěžích teprve rozkoukávají. Juniorské kategorie vystřídala třída D – standard, kde Fuego reprezentovaly dva páry. A zadařilo se, výsledkem bylo krásné 2. místo pro Josefa s Evčou. Další kategorií byla Hobby latina a po ní Hobby standard se zastoupením našich čtyř párů. V latině postup do finále těsně utekl Ondrovi s Maruškou, ale komu postup neutekl a ve finále se mu dařilo, byl Jáchym s Kristýnou, kteří si vytančili 1. místo. 

V odpolední části soutěže přišlo na řadu opět to nejlepší. Ale hezky popořadě. Na první soutěži ve vyšší třídě C standardních tanců si Pepé s Barčou vytancovali krásné 4. místo z neuvěřitelných 30 párů, včetně důležitého započítaného finále. Největší zastoupení našich barev bylo v samotném závěru soutěže, v kategorii C – latinsko-amerických tanců. Startovalo 31 párů, z čehož pět párů bylo domácích. Do semifinále se protančily tři páry, kde na 12. místě skončil Petr s Klárou, na své teprve první soutěži v této kategorii. Pár míst před nimi se umístil Kuba s Aničkou a až na samý vrchol se protančil Josef s Evčou, kterým do vyšší třídy chybí už jen jedno „efko“ a pár bodů.

Na závěr patří poděkování městu Říčany a Městskému kulturnímu středisku v Říčanech, díky kterým mohla být tato soutěž uskutečněna. 

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena