Říčanský týden v rytmu jazzu a swingu

30. 9. 2016

Na konci srpna probíhal v Říčanech tradičně jazzový a swingový festival Pohoda Džez. Počasí letos vyšlo vskutku neskutečně a stejně slunečné byly i koncerty všech muzikantů.

Podívejte se, jak to rozbalily kapely v restauracích U Labutě, U Anežky, v Pavilonu, Čajovně, Na Rychtě a na závěr na Jurečku.

Úvodní koncert zahájila v restauraci U Labutě Rancheras zpěvačka Elena Sonenshine se svým triem.

 

Úterní večer patřil klávesistovi, kontrabasistovi a bubeníkovi z Vít Švec Trio. Zahráli v příjemné atmosféře zahrádky hospůdky U Anežky.

 

Ve čtvrtek zazpíval desítkám návštěvníků v kouzelné zahradě restaurace Čajovna úspěšný zpěvák Jan Smigmator.

 

O jeho hudební doprovod se postarali muzikanti ze skupiny Swinging Q.

 

Swingový zpěvák, absolvent Pražské konzervatoře a moderátor hudebního pořadu Klub Evergreen na vlnách Dvojky Českého rozhlasu přilákal obrovské množství návštěvníků.

 

Plno bylo tradičně i poslední den festivalu v areálu restaurace Jureček. Úspěch sklízí každý rok i Jana Koubková v Pavilonu a Jazzmazec, který zahrál v pátek na Rychtě.

 

Sobotní večer ovládla domácí kapela Sax&Rhythm.

 

Na závěrečný koncert se přišel podívat i starosta partnerského města Opatówek v Polsku. Starosta Říčan Vladimír Kořen ho uvítal na pódiu.

 

Novinkou letošního ročníku byla Benátská noc. Mystickou atmosféru dokreslovaly lucerničky pověšené kolem dokola...

 

...a každý návštěvník se mohl projet na loďce po rybníce. Jedinečnou projížďku v teplém letním večeru si nenechalo ujít téměř 40 lidí.

Adéla Ambrožová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena