Říčanští senioři navštívili Senát

29. 3. 2019

Přesně třicet seniorů z našeho města přijalo pozvání senátora a říčanského zastupitele Zdeňka Hraby a prohlédlo si historické prostory Valdštejnského paláce a poté se přesunulo na besedu do Valdštejnovy pracovny. Jak příjemné celé dopoledne bylo, se můžete přesvědčit z následujících fotografií.

 

Výzva pro říčanské školy – napoprvé navštívili Senát naši senioři, ale primárně jsou tyto prohlídky určeny školám. Pokud byste měli zájem o podobnou prohlídku pro své žáky, pište na e-mail: jancikova@hraba.cz.

Jitka Jančíková,

asistentka senátora

 

Senioři zhlédli nejkrásnější historické místnosti paláce – od hlavního sálu až po audienční síně samotného Albrechta z Valdštejna.

 

Poté se prošli po schodišti, po kterém přicházejí senátoři do jednacího sálu a které zdobí portréty předsedů současného a prvorepublikového Senátu.

 

Prohlídku doplnil zasvěcený a poutavý výklad průvodkyně z místního infocentra. Senioři samozřejmě nemohli minout jednací sál Senátu, bývalou konírnu.

 

Ti zvědavější si vyzkoušeli, jak se sedí v senátorských lavicích při hlasování – a všichni se shodli, že křesla vůbec nejsou pohodlná.

 

Prohlídku završil příjemný rozhovor s panem senátorem, který probíhal v krásné Valdštejnově pracovně, za vůně kávy a zákusků ze senátní restaurace.

 

Návštěvníci se zajímali o mnoho věcí – od historie paláce přes běžný provoz až po politiku.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena