Říčany mají nový zimní stadion!

2. 12. 2016

Tolik očekávaná událost nejen pro milovníky sportu je tu – nový zimní stadion v Říčanech se otevírá!

Amatéři či profesionálové, malí i velcí, staří i mladí, zkrátka všichni, kteří si rádi obujete brusle a vyrazíte na led, jste zváni!

Na místě bývalého kluziště v těsné blízkosti sportovní haly a fotbalového hřiště ve Škroupově ulici nedaleko centra Říčan vyrostl moderní zimní stadion. Návrat hokeje uvítají nejen Řičaňaci, ale i široké okolí. Zimní stadion vznikl za spolupráce hokejového brankáře Martina Altrichtera a Města Říčany.

„Pozemky, na kterých stadion stojí, patří městu. Ke konci roku 2013 Říčany vypsaly veřejnou soutěž na jejich pronájem, přičemž se přihlásilo několik investičních skupin, které o výstavbě haly uvažovaly,“ vysvětluje starosta Vladimír Kořen (Klidně město) a dodává: „Ukázalo se, že Martin Altrichter má nejvážnější zájem a slovo dodržel. Nový stadion stojí a právě on je hlavním tahounem a investorem stavby.“ Milovníci „ledohrátek“ v objektu najdou vše ve vysoké kvalitě od zázemí přes služy se sportem spojené. Posilovna s kardiozónou a výhledem na led, chybě nebude ani půjčovna a prodejna bruslí a sportovních potřeb. K pronájmu zde bude i osmdesát metrů čtverečních v sále se zrcadlem, třeba na bojové sporty. Samozřejmostí je wifi signál.

V krásné zimní hale jsou vybudovány dvě ledové plochy. Velikost té větší je 56x26 metrů a malá tréninková plocha o velikosti 28x20 metrů. Snímána je pěti kamerami, které umožní projekci na plazmovou televizí - tato „vychytávka“ bude využita zejména při tréninku brankářů „Malé hřiště bude sloužit jako tréninkové pro ty nejmladší hokejové nadšence, kteří si tak svoji zrychlenou hru více užijí. Bude si ho též možné pronajmout jako rodinné“ doplňuje Martin Altrichter, sám bývalý extraligový brankář.

Ledová plocha bude ve všední dny od úterý do pátku k dispozici školám a školkám k výuce bruslení vedené zkušenými instruktory, a to vždy od 8.00 do 10.00 hodin. Senioři mohou využít pondělní časy od 8.00 do 10.00 hodin ZDARMA! Veřejné bruslení bude probíhat každý víkend dvakrát v sobotu i v neděli, časy se budou měnit v závislosti na akcích. Využití ledové plochy je kapacitně možné i pro soukromé účely. Rezervační systém bude spuštěn na www.merkuricearena.cz.

Podpory mladých hokejových talentů z Říčan a okolí se zhostí rakouská pojišťovna MERKUR, jejichž jméno ponese stadion i zdejší hokejový klub dětí. Zázemí zde bude mít i Bruslařský klub Říčany. Dětem, které se chtějí věnovat závodnímu krasobruslení, nabídne klub možnost intenzívnějších cílených tréninků. Školička bruslení je určena začínajícím i pokročilejším bruslařům (dětem, mládeži i dospělým), nebo též hokejistům, kteří chtějí zdokonalit svou techniku bruslení.

Hala je vybavena tou nejmodernější technologií počínaje chlazením ledové plochy, které probíhá metodou nepřímého chlazení kompresory Turbocore propojené modulem s kaskádou tepelných čerpadel. Stadion má i vlastní čistírnu odpadních vod, která ušetří další zátěž té městské. Na první pohled zaujmou vysoká tvrzená skla, která obklopují velkou hrací plochu, materiálem patří mezi špičková. Parkovat na kamerově střeženém parkovišti zde bude moci až 64 osobních vozů, dva autobusy a 4 místa jsou rezervována pro invalidy.

Oficiální zahájení provozu proběhne 9. nebo 11. prosince, jak jinak než hokejovým zápasem Internacionálů proti staré gardě Motoru České Budějovice. Za Internacionály nastoupí v brance Martin Altrichter.

Pokud sport raději konzumujete jen jako diváci, můžete si v teple Říčanského Lokálu vychutnat Plzeňské pivo z tanku s výhledem na ledovou plochu. Kapacita Lokálu je sto míst na ploše 250 metrů čtverečních. V jídelním lístku naleznete denní menu a ve stálém lístků můžete vybírat z českých i zahraničních specialit.

Stavba byla zahájena v dubnu 2016. Ledová plocha a navíc s celoročním využitím je to, co v Říčanech chybělo. „Věřím, že mé úsilí přinese spoustu radosti a sportovních úspěchů,“ doplňuje Martin Altrichter. I my za Říčany přejeme úspěšný start!

Kateřina Lauerová, tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena