Říčany projednávají etapizaci územního plánu

29. 3. 2018

Ke společnému jednání návrhu změny č. 2 územního plánu, které se konalo 2. 11. 2017, bylo doručeno více než 170 připomínek a svá stanoviska k němu uplatnily také některé dotčené orgány.

Pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem vyhodnotil výsledky projednání a následně zajistil úpravu návrhu změny č. 2 ÚP Říčany. Tento návrh změny byl uveden do souladu se stanovisky dotčených orgánů a dále byly zapracovány některé připomínky (jednalo se zejména o připomínky, které byly podpořeny vydáním např. územního rozhodnutí, případně stavebním povolením či přímo kolaudací). Dále byly provedeny určité korekce z hlediska urbanistické koncepce, došlo ke zpřesnění jednotlivých podmínek pro etapizaci pro některé plochy (např. u ploch, které nejsou určeny k bydlení, byla vypuštěna vazba na výstavbu MŠ a ZŠ)  a byla prověřena vnitřní integrita dokumentace. Upravený návrh bude dále projednán ve veřejném projednání. 

Zveřejněný výkres etapizace upraveného návrhu a hlavní výkres je pouze součástí celé kompletní dokumentace návrhu změny č. 2 ÚP. Celá dokumentace (grafická a textová část) je vyvěšena v souladu s patřičnými ustanoveními stavebního zákona na úřední desce, resp. na stránkách města Říčany, a je rovněž k nahlédnutí na odboru územního plánování a regionálního rozvoje.

Veřejné projednání návrhu změny č. 2 územního plánu Říčany proběhne dne 16. 4. 2018 v 17:30 v KC Labuť. Námitky a připomínky je možno podávat na odbor územního plánování a regionálního rozvoje do 7 dnů od veřejného projednání, tj. do 23. 4. 2018 včetně. Na námitky a připomínky nebude jednotlivě odpovídáno, bude však o každé z nich jednotlivě jednáno, rozhodnuto a odůvodněno v rámci přípravy opatření obecné povahy, kterým se vydá změna územního plánu. Rozhodnutí zastupitelstva bude součástí tohoto opatření obecné povahy a bude zveřejněno spolu s vydanou změnou na úřední desce města Říčany.

 

Návrh změny č. 3 ÚP Říčany

Zastupitelstvo města Říčany rozhodlo na svém zasedání dne 14. 2. 2018 o zkráceném postupu pořizování změny č. 3. Na základě tohoto rozhodnutí pořizovatel pořídil návrh změny č. 3 ÚP. Tento návrh (kompletní dokumentace) je nyní zveřejněn stejně jako návrh změny č. 2 na úřední desce, resp. na stránkách města Říčany.

Veřejné projednání návrhu změny č. 3 územního plánu Říčany proběhne dne 23. 4. 2018 v 17:30 v KC Labuť. Námitky a připomínky je možno podávat na odbor územního plánování a regionálního rozvoje do 7 dnů od veřejného projednání, tj. do 30. 4. 2018 včetně. Na námitky a připomínky nebude jednotlivě odpovídáno, bude však o každé z nich jednotlivě jednáno, rozhodnuto a odůvodněno v rámci přípravy opatření obecné povahy, kterým se vydá změna územního plánu. Rozhodnutí zastupitelstva bude součástí tohoto opatření obecné povahy a bude zveřejněno spolu s vydanou změnou na úřední desce města Říčany.

Kompletní informace o územním plánování na webu města v sekci Radnice/Dokumenty/Strategické dokumenty/ Územně plánovací dokumentace a podklady ve městě Říčany

 

 

Čestmíra Šťastná

Vedoucí odboru územního plánování a regionálního rozvoje

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena