Říčany v mobilu (v kapse)

1. 5. 2022

Pokud chcete mít všechny aktuální informace o Říčanech doslova v kapse, stáhněte si aplikaci Říčany v mobilu. Aplikace je jednoduchá, přehledná a najdete v ní spoustu důležitých informací. Stačí jednou kliknout a dozvíte se přehled kulturních akcí, aktuality nebo například úřední hodiny MěÚ.

Stavba nebo svatba

Dozvíte se, co dělat, když chcete získat stavební povolení, plánujete svatbu nebo potřebujete zaplatit poplatek za psa. Dokonce si v mobilu můžete rezervovat termín třeba na výměnu občanského průkazu.

V aplikaci je také úřední deska, informace o veřejných zakázkách, přehled míst, kde jsou kontejnery na tříděný odpad. Dále archiv Říčanského kurýru, nebo tipy, kde a jak trávit volný čas. „V kapse“ budete mít rovněž veškeré informace o městských autobusech – jízdní řády a online polohu všech autobusů. Zjistíte i všechny odjezdy linek Pražské integrované dopravy (PID). Řidičům se zase může hodit informace o aktuálním provozu a kolonách.

Vyfoťte závadu

Vynikajícím pomocníkem je záložka Závady. Přímo v ní můžete nafotit a odeslat jakékoli závady, které vás v okolí bydliště i jinde v Říčanech trápí, ať už se jedná o rozbitý chodník, poškozené lavičky, nefungující veřejné osvětlení nebo přeplněný odpadkový koš. Výhodou je, že díky GPS se zobrazí i místo, kde se závada nachází. Pozor! Pokud pošlete foto až domova, musíte upřesnit, kde se závada nachází. Zpětně dostanete informaci o tom, jak a kdy je závada řešena.

Aplikaci Říčany v mobilu najdete v Obchod Play a App Store.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena