Rozloučení

5. 7. 2021

V hlubokém zármutku sdělujeme našim příbuzným, přátelům a známým, že nás opustil milovaný Jaroslav Pětický. Zemřel náhle dne 18. května 2021 ve věku 76 let, loučíme se tichou, vděčnou vzpomínkou.

                                          Jménem rodiny Klára Pětická


 

Opustila nás Ludmila Řeháková

Když jednoho smutného červnového dne nepřišla absolutně spolehlivá kolegyně Lída do práce, aniž by dala o sobě vědět, nevěstilo to nic dobrého. Bohužel se naše obavy potvrdily; jak se ukázalo, Lída zrovna v nemocnici neúspěšně bojovala o život.

Skončila tím dlouhá etapa v životě kulturního centra, jehož byla hlavní tváří. Mnoho účinkujících, hvězdy nevyjímaje, zde vystupovalo jen díky ní (a také kvůli ní). Návštěvníci, jejichž řady se za jejího působení významně rozšířily, byli zvyklí na vlídný úsměv, s kterým je provázela do sálu před představením.

Hudba byla její hlavní životní náplní. Už od teenagerovských let neustále sledovala uměleckou scénu a díky své přirozené muzikálnosti bezpečně rozeznávala kvalitu. Milovala atmosféru koncertů, štěstím ji naplňoval plný sál spokojených návštěvníků, což zde často zažívala. Práce dramaturga byla pro ni smyslem života. Její profesionalitu a také jasně viditelnou lásku ke své práci oceňovali i všichni účinkující, kteří u nás vystupovali. Z mnohých z nich se stali naši přátelé. Díky své milé povaze, vstřícné, neschopné křivého jednání, si ostatně získávala přátele snadno.

O Lídě jsem vždy prohlašoval, že je unikátní osobou předurčenou právě pro práci, kterou vykonává. Teď asi organizuje nějaký koncert v muzikantském nebi, nejspíš tvrdý rockový „nářez“ …

                                                             Vladimír Levický

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena