Rozšiřte náš říčanský poklad!

30. 5. 2023

Často doma nacházíme věci, u kterých by nás ani nenapadlo, že vlastně mohou být pokladem. Svou hodnotu však získají, když se stanou součástí tematické sbírky. A protože český zákon chápe muzejní sbírky jako součást národního pokladu, rozhodli jsme se požádat vás o spolupráci v jeho rozšiřování. To vše v souvislosti s novou miniexpozicí, kterou jsme pro vás nachystali v naší hlavní budově. Říkáme jí Špek sezóny a vystavujeme v ní ty nejhodnotnější kolekce z našeho sbírkového fondu.

Máte doma předměty, které by mohly s našimi vystavovanými kolekcemi souviset (kuřácké náčiní, svaté obrázky, hračky, …)? Budeme moc rádi, když nás kontaktujete. Stojíme jak o krátkodobé výpůjčky, tak o vaše dary. Předměty u nás dostanou náležitou péči, budou zachovány pro budoucí generace a vaše jméno se s darem navěky zapíše do našich přírůstkových knih. Vy i váš předmět se stanete součástí živé historie Říčan.

Špek sezóny můžete zdarma navštívit od úterý do čtvrtka a o víkendu od 14 do 18 hodin v hlavní budově muzea v Rýdlově ulici. Kolekce si také můžete prohlédnout online na našich stránkách a poslechnout si tam související zvukové pořady.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena