Rozsviťte lampiony

28. 11. 2014

V neděli 2. 11. jsme pro sokolské děti a jejich kamarády uspořádali již tradiční lampionový průvod. V 17 hodin jsme se sešli u restaurace Jureček, abychom rozsvítili podzimní a zamlžený podvečer. Myslím, že se nám to moc povedlo. Dětí s rodiči a krásnými lampiony dorazilo opravdu hodně, proto jsme se rozdělili na dvě skupiny. Každá skupina šla po jedné straně rybníka Jureček tak, aby byly navzájem vidět světélkující lampiony z každé strany rybníka. Pro oko nezávisle přihlížejícího se náš průvod mohl jevit i poněkud „magicky“ – lampiony svítily jak z pevniny, tak i díky zrcadlení světélek z hladiny rybníka.

Poté, co jsme obkroužili rybník, sešli jsme se všichni u restaurace Jureček. Zde nám místní personál připravil lahodný a horký čaj (moc děkujeme!), některé maminky napekly výborné koláče a dobroty, aby se vysílené dětičky mohly trošku posilnit. Dle snědeného množství koláčů a sušenek to vypadalo, jako bychom obešli alespoň Máchovo jezero.

Doufáme, že jsme touto akcí trochu zpestřili a umocnili podzimní „dušičkovou“ atmosféru a příští rok se těšíme na pokračování. NAZDAR!

Lenka Černá

T. J. Sokol Říčany a Radošovice

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena