Rugby club Mountfield Říčany

29. 1. 2016

Mužům začala trochu neoblíbená zimní příprava, Ragbistky zahájily zimní přípravu s cílem zaútočit na medaili, Pozvánka na ples

Mužům začala trochu neoblíbená zimní příprava

Po třítýdenní pauze zahájilo Áčko říčanského Mountfieldu naplno zimní přípravu. Ta i letos bude probíhat převážně na fotbalovém hřišti v sousedních Kolovratech. Ač u hráčů nejméně oblíbená část sezóny, dorazilo jich po Novém roce na první tréninkovou jednotku hned celkem třicet. Všichni úspěšně absolvovali úvodní testy fyzické kondice i splnili kritéria nástupu po vánoční pauze. Příprava v prvních dvou měsících bude zaměřena především na zvýšení fyzické vytrvalosti, výbušnost a silovou kondici. V únoru odehrajeme dvě přípravná utkání na Slávii a ve Vídni. Fanoušky samozřejmě srdečně zveme.  Tradičně v půlce března potom absolvuje tým týdenní soustředění v Ústí nad Orlicí, kde se už zaměříme na herní část, zapojování mladých hráčů a souhru mužstva. Před začátkem soutěže, ještě odehrajeme utkání s anglickým univerzitním týmem. Pro jarní část posilujeme o Lukáše Macháčka, který bude v Říčanech hostovat z prvoligového Havířova a je v současné době i reprezentantem v národním týmu XV. Cílem RC Mountfield Říčany je na jaře postup do play off, v něm odehraný maximálně možný výsledek podle připravenosti hráčů a zabojování o finále Extraligy ragby.  Všechny naše příznivce bych rád pozval na naše jarní utkání.

Martin Javůrek

hlavní trenér RC Mountfield Říčany

 

ŘÍČANSKÉ RAGBISTKY ZAHÁJILY ZIMNÍ PŘÍPRAVU S CÍLEM ZAÚTOČIT NA MEDAILI

 

První pondělí v lednu začala pro říčanské ragbistky příprava pro jarní část dlouhodobé soutěže. Každé pondělí trénují v tělocvičně říčanského gymnázia, kde se klade důraz na hry s balonem. Ve středu mají společný trénink s muži, který je zaměřen na posilování celého těla a běhají se krátké trasy. Tréninkový týden končí sobotním výběhem kolem Olivovny. Na děvčata čeká zhruba pětikilometrový běh lesem.

„Poctivá zimní fyzická příprava je základem pro dobrý výsledek v jarní části soutěže. Sedmičkové ragby je velice náročné na fyzickou kondici a proto trénujeme 3x týdně. Moc se mi líbí přístup holek, které vůči mužům nechtějí žádné úlevy a zvládají náročné tréninky s nimi,“ komentuje přípravu Josef Bláha, trenér říčanských ragbistek.

„Před sezónou jsme si dali za cíl vybojovat první medaili v novodobé historii říčanského ženského ragby, i kdyby měla být bramborová,“ dodává s úsměvem.

Naše ragbistky přezimují v tabulce ELITNÍ SÉRIE na třetím místě. Vzhledem k dalším dvěma ligám pod nimi je to zároveň třetí místo z 18 ženských klubů, hrajících v ČR.

Rádi mezi námi přivítáme nové zájemkyně. Věkové rozhraní v našem týmu je od 13 do 41 let. Kontakt na trenéra: Josef Bláha 602 626 622.

 

Mediální komise RCM Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena