Rugby Club Mountfield Říčany

29. 4. 2016

Poděkování, Prague Youth Rugby Festival, Úspěšné vystoupení ve Francii, Šest zástupců Říčan v anketě Ragbista roku na bedně, Pozvánka na Dětský DEN

Poděkování

Vážení sportovní přátelé, vážení hráči, trenéři a rodiče, vážení partneři, náš klub od svého vzniku v roce 1944 naplňuje již čtvrtou generaci Říčaňáků sportovním duchem, společenským životem a hlavně ragbyovými úspěchy. Po celou tu dobu ragby upevňuje nás samotné i nás vzájemně. Avšak za těch dvaasedmdesát let jsme společně s našimi otci a dědy prošli kolikrát i řadou okamžiků, kdy už jsme si mysleli, že ty lepší dny našeho klubu skončily. A nebyly to jen sportovní nezdary. Nikdy jsme ale nepřestávali věřit v lepší budoucnost říčanského ragby a hledat k ní nové cesty. Naposledy před dvěma lety, když ničivým požárem vyhořely naše šatny, se dnešní den zdál neskutečným. Ovšem když dnes prvně můžeme hrát před novým zázemím, je naše víra pevnější, že společně jsme v Říčanech opravdu silní a dokážeme zvládat mnohem více, než nezdary na první pohled vypadají. Nikdy by to ale nešlo bez vás, bez vašeho odhodlání jít do toho s námi, pomáhat každým dnem ragby a věnovat vždy všemu neutuchající úsilí neviditelné mravenčí práce a svůj volný čas. Jako klub si toho nesmírně vážíme a jsme rádi, že jste jeho součástí. Buďte na sebe hrdi za ragby, my jsme hrdi na vás. Děkujeme vám všem. A já tak již mnohem pevněji věřím, že naše generace vychová dobře další generaci a ta zase další a další. Pátou, šestou, sedmou... generaci pokračovatelů říčanského ragby. Pro ragby a pro Říčany. Máme co společně předat. Ragby zdar.

David Frydrych,

prezident RC Mountfield Říčany

 

 

Prague Youth Rugby Festival (Pyrf) jasně ovládly Říčany

Letošní ročník PYRFu (9. dubna) byl rekordní svou účastí týmů i zájmem zahraničních klubů. Absolvovalo jej přes 100 týmů a účastnilo se přes 1200 dětí, z 29 klubů, ze 6 zahraničních zemí. Pořadatelství se rozšířilo o Slavii Praha, která vedle zakládajících klubů PYRFu (Říčan, Tatry a Petrovic) navázala na tradici dřívějšího turnaje kadetů “O šišku Mladého světa” a hostila kategorii U16. PYRF tak slaví na poli organizačním úspěšný rozvoj, kdy v jednom termínu v Praze a v Říčanech nabízí turnaje pro šest kategorií U6-U16. A Říčany slaví na poli sportovním, kdy čtyři kategorie vyhrály, měly nejvíce mužstev v turnaji a staly se jasnými vítězi největšího ragbyového turnaje v Čechách i na Moravě PYRF 2016.

 

 

Úspěšné vystoupení ve Francii

Po loňské výborné premiéře na turnaji v Grenoblu dostaly naše mládežnické týmy pro letošek opět pozvání si zahrát s velkými francouzskými kluby včetně těch z TOP14, a tak U14-U8 vyrazily na Velikonoce opět do Grenoblu. A cesta to byla věru opět úspěšná. Děti si převezly nejen cenné kovy a zkušenosti, ale trenéři i uznání za svou práci od francouzských kolegů. Loňské úspěšné vystoupení nebyla jen náhoda, letos to bylo ještě lepší. Tři týmy hrály finále a kategorie U8, U10 a U14 skončily na druhém místě velkého prestižního turnaje ve Francii. Skvělá reprezentace RC Mountfield Říčany v zahraničí.

 

 

Šest zástupců Říčan v anketě Ragbista roku na bedně

Slavností vyhlašování ankety Ragbista roku proběhlo letos netradičně až v dubnu a v Havířově, neboť se galavečer stal součástí oslav padesáti let havířovského ragby, kde se o víkendu zároveň odehrál i mezinárodní kvalifikační zápas s Chorvatskem. V celkových pořadích jednotlivých kategorií se umístilo na prvních třech místech i šest zástupců RC Mountfield Říčany. Miroslav Němeček (hlavní kategorie Ragbista roku 2. místo), Honza Rohlík (hlavní kategorie Ragbista roku 3. místo), Martin Cimprich (Talent roku do 18 let 1. místo), Kryštof Kohout (Talent roku do 16 let 2. místo), Tomáš Tůma (Rozhodčí 3. místo) a Tomáš Kohout (Trenér roku 1. místo).

Mediální komise RCMŘ

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena