Rugby Club Mountfield Říčany

27. 5. 2016

Čarodějnice v Brně patřily Říčanům, Rozhovor s talentovaným ragbistou Honzou Frintou, Pořádá dětský den, Turnaj v ženském ragby

Čarodějnice v Brně patřily Říčanům

Čarodějnický víkend hostilo Brno rej dětí v obou brněnských klubech na dvou vyvedených ragbyových turnajích s mezinárodní účastí. Na Dragon se sjely kategorie U14 a U12 na devatenáctý ročník tradičního Dragon Cupu, zatímco Bystrc se ujala dobré myšlenky uspořádat ve stejném termínu turnaj pro mladší kategorie a připravila skvělý turnaj pro U10, U8 a U6. Většina klubů tak využila možnosti vyjet se všemi svými týmy žáků a přípravek k poměření sil s moravskými kluby přímo na moravských polích, navíc sehrát i zápasy s mužstvy z Rakouska, Maďarska a Slovenska. Všechny kategorie ale nakonec vítězně ovládly Říčany. Rugby Club Mountfield Říčany vyhrál jak obě kategorie na Dragon Cupu, tak i také na Bystrci v U10, kde dokonce se třemi týmy skončil na prvních třech místech. Dvě nejmladší kategorie pořadí dětí nevyhlašovaly. Navíc nejlepším hráčem Dragon Cupu byl vyhlášen Honza Frinta.

Mediální komise RC Mountfield Říčany

Starší žáci s pohárem za vítězství na Dragon Cupu 2016, který předával prezident RC Dragon Brno Jiří Valášek (vlevo)

 

Rozhovor s talentovaným ragbistou Honzou Frintou

Jan Frinta, ragbista

Věk: 13 let

Škola: Masarykovo Klasické Gymnázium Říčany, sekunda B.

Klub: Rugby Club Mountfield Říčany

Hráč: #15 / zadák

Úspěchy: 3x Mistr ČR, 2x vítězství turnaje Mantova (ITA), 2. a 2x3. místo turnaje Mogliano (ITA), 3.místo turnaje Grenoble (FRA), 3x1.místo mezinárodního turnaje PYRF, 2x1.místo mezinárodního turnaje Dragon Cup, nejlepší hráč Dragon Cupu 2016

Záliby: ragby, plavání, kolo

Honzo, ragby hraješ devět let, chtěl bys ho za devět let ještě hrát? A proč? Čím tě ragby nejvíc baví?

V ragby chci pořád pokračovat i nadále. Rozhodně nemám v plánu končit s tímto sportem. Jeden z důvodů, proč nechci končit, je i můj cíl, který je se dostat do francouzské Pro D2 nebo nejlépe do Top14 jako Miroslav Němeček, který je také ze Říčan. Ragby mě baví férovostí a respektem k rozhodčímu, soupeřovi i k trenérům a spoluhráčům, ale i dramatičností. Ragby mám rád i z důvodu, že v týmu máme výbornou partu kluků, se kterými si pomáháme jak na hřišti, tak i mimo hřiště a doufám, že to bude i nadále.

 

Dá se ragby zvládat se školou v sedmé třídě? A myslíš, že to půjde i později a hlavně až budeš studovat?

Ragby a škola se v sedmé třídě zatím dá zvládat. Velká výhoda je, že mám školu v Říčanech, takže vše stíhám dobře. Ragby mě velmi baví a myslím, že v budoucnu to se školou budu zvládat stejně dobře jako teď.

 

Jaký jste tým na hřišti, jaká jste parta kluků po zápase? Chodíte na extraligu na áčko se dívat, jak hraje?

Tým na hřišti jsme opravdu velmi sehraný. Vždy každý z kluků se snaží pracovat na maximu pro tým. Po vítězném zápase si dáme klasický pokřik Říčan “Hrom tě vem”, pak jdeme do šaten a slavíme. Mimo hřiště chodíme spolu s Láďou Radou, Jirkou Šimečkem, Davidem Maškem a Matějem Formánkem na jednu školu a do stejné třídy, takže se známe opravdu dobře. Těchto skvělých výsledků (jako je např. vítězství v Brně) bychom ovšem nedosáhli bez trenérů Honzy „Seldy“ Selixe, Vladimíra „Hracha“ Jelínka a Pavla Frinty. S kluky z týmu chodíme fandit na zápasy našeho „Áčka“, abychom je podpořili v cestě za titulem.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena