Rugby Club Mountfield Říčany

26. 8. 2016

Letní přípravný kemp ragbyové mládeže

Ač by se zdálo, že na začátku prázdnin veškeré organizované aktivity končí a dětem začínají prázdniny, tak v Říčanech na ragby tomu tak není. První červencový týden se sjelo do rekreačního střediska Lubenec přes 280 dětí, trenérů a také rodičů našich nejmenších svěřenců. Jednalo se o všechny naše dětské a mládežnické kategorie počínaje U6 (roč. 2011, 2012) až po juniory U18 (roč. 1999, 2000) a veškeré naše trenéry těchto kategorii, kterých je přes pětatřicet. Na kempu hráči trénují již v novém složení, tj. starší ročník postoupí do vyšší kategorie a z nižší kategorie přijde ročník mladší. Cílem kempu je stmelení nového složení kategorií a příprava pro nadcházející sezónu.

Mladší kategorie tradičně mají více zábavy a doprovodného programu. Takže nechyběla fáborkovaná, olympiáda, malování vlajek a noční bojovka. Starší ti už neunikli náročnějšímu tréninku. Ale zůstal čas i na celodenní pěší výlet na zámek Chýše a koupání v rybníce. Pro trénink jsme využívali zázemí místního fotbalového klubu s tartanovou dráhou. Velkým přínosem byly znalosti našich trenérů olympioniků Honzy Kobiána a Sáry Kazíkové, kteří vedli specializované tréninky k rozvoji všestrannosti s důrazem na atletiku a kompenzační cvičení. Samozřejmě nejvíce jsme se věnovali ragbyovým dovednostem a hře. Bohatou dokumentaci je možné shlédnout na facebookové stránce Ragby dětí a mládeže RC Říčany.

Vzrůstající popularitu ragby dokumentuje milý zážitek. V areálu s námi pobýval hudební kroužek z Prahy, který mimo jiné cvičil ragbyovou hymnu „World in union“. Nemohl tedy chybět jejich koncert pro nás.

V okamžiku, kdy čtete tyto řádky, se již rozběhly tréninky po prázdninách. Starší kategorie se chystají poměřit síly s mistry Německa z Frankfurtu. Ti mladší pak v listopadu do Itálie na turnaj, jehož se účastní nejlepší italské týmy. Co se týče české soutěže, naši mladí hráči a trenéři věří, že se jim znovu podaří potvrdit, že v Říčanech se hraje nejlepší mládežnické ragby a minimálně obhájí letošní výsledek, kdy z 6 mládežnických kategorií jsme byli 5x první a 1x druzí. Držte nám palce, a pokud Vaše dítě má chuť ragby zkusit, budeme rádi, když přijdete. Nábory probíhají celoročně.

Mediální komise RCM Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena