Rugby Club Mountfield Říčany

27. 9. 2019

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

 Muži

Po letní pauze nabrali ragbisté Říčan formu

Ragbisté Říčan vstoupili po letní pauze do nadstavbové části ligové soutěže ve velmi dobré formě. Domácí vítězství nad Dragonem Brno v poslední srpnový den bylo důležité i vzhledem k postavení obou týmů na hraně postupu do říjnových bojů v play-off. Říčanští úlohu favorita zvládli s přehledem. Soupeř vzdoroval půl hodiny do stavu 7:6 pro domácí, pak již ragbisté Mountfieldu dominovali a zvítězili 41:6 (19:6).

Zápas na hřišti obhájce titulu Tatry Smíchov přinesl o poznání dramatičtější průběh. Domácí si sice v první půli vypracovali nadějný náskok, do kabin se šlo za stavu 22:13 a tento rozdíl navíc ještě o pět bodů navýšil kapitán smíchovských Černý (27:13), ale pak již úřadovali ragbisté z Říčan. Dvěma položenými pětkami a jedním úspěšným prokopem stáhli na rozdíl dvou bodů, aby v poslední minutě utkání dokonal velký obrat devatenáctiletý Jihoafričan Tristan Horak kopem ze hry. Vítězství Mountfieldu 28:27 ještě okořenil bonusový bod do tabulky za čtyři položené pětky.

CENTRUM MLÁDEŽE

Sportovní centrum mládeže si připisuje další úspěch

Sportovní centrum mládeže RC Mountfield Říčany se výraznou měrou podílí na úspěšném fungování týmu mužů v aktuální ligové sezoně. Dalším z mladíků, kteří se prosadili do nejprestižnějšího dresu klubu, je osmnáctiletý Matěj Šimeček, který odehrál více než poločas v utkání Mountfieldu s Dragonem a připsal si tak první start v nejvyšší soutěži. V sestavě Mountfieldu se letos prosadilo již 16 hráčů do 22 let. 

DĚTI

V Říčanech se uskutečnil turnaj dětí ve třech věkových kategoriích

Na stadionu Josefa Kohouta se po prázdninách uskutečnil další velký ragbyový turnaj. Do Říčan dorazili z celých Čech mladí ragbisté a ragbistky v kategoriích do šesti, osmi a deseti let. Více než 450 dětí svádělo první zářijovou neděli urputné ragbyové souboje a kdo na stadion dorazil, nelitoval. K vidění byla spousta pětek, přesných přihrávek a poctivých skládek. To vše proběhlo za perfektní a bezproblémové organizace a slunného počasí.

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

 

5. října 2019,

RC Mountfield Říčany -
RC Praga Praha od 14:00 hod.

 

Rozvoj ragby dětí a mládeže je podporován dotacemi města Říčany

www.facebook.com/ragbydetiamladezercricany

Sportovní centrum mládeže finančně podporuje Středočeský kraj

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena