Rugby Club Mountfield Říčany

3. 11. 2019

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

Rugby Club Mountfield Říčany

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

Muži

Ragbisté Říčan postupují do bojů o medaile

Trnitou cestou prošli ragbisté Mountfieldu do play-off letošní 1. ligy. Ještě před posledním utkáním dlouhodobé části soutěže figurovali po třech prohrách v řadě na páté nepostupové pozici, výhra v Brně (17:28) a prohry konkurentů z Vyškova a Pragy ale nakonec pomohly Říčanským k postupu z třetí příčky. V semifinále se utkají s Tatrou Smíchov a proti stále ještě úřadujícím mistrům určitě nebudou bez šancí, vždyť z letošních třech vzájemných duelů dva vyhráli, jeden skončil nerozhodně. Mountfield bude hodně spoléhat na mladého Jihoafričana Tristana Horaka, který z pozice útokové spojky v Brně dvakrát položil pětku a čtyřikrát přesně zacílil kopy na branku po položení.

ŽENY

V patnáctkové soutěži samé hry

Společenství Spatria (ragbistky Sparty, Slavie a Říčan) zatím kraluje nejvyšší ženské patnáctkové soutěži, v odehraných třech kolech zatím Spatria neztratila ani bod. V posledním zápase zvítězila na Smíchově 25:7. Ženská soutěž, vzhledem k omezeným počtům v členských základnách klubů, probíhá právě formou společenství. Že to má smysl prokazují vynikající výsledky ženského národního týmu a obecně rostoucí popularita ženského ragby v České republice.

CENTRUM MLÁDEŽE

Soustředění juniorského národního týmu proběhlo v Říčanech

Herní soustředění svolal do Říčan trenér reprezentace do 18 let Karel Šampalík. Řada hráčů to na sraz neměla daleko, nejlepší juniory v republice má totiž již pět let v řadě říčanský Mountfield. Do reprezentace bylo nominováno hned osm hráčů Říčan. Mladí čeští ragbisté odehráli v rámci soustředění tři utkání, dvakrát podlehli Polsku a těsně nestačili ani na špičkový německý výběr Frankfurtu.

MLÁDEŽ

Junioři a kadeti Říčan suverénně prochází podzimní částí ligových soutěží

Velmi dobrou formu mají mládežnické týmy Mountfieldu. Junioři po letních prázdninách sehráli tři mistrovská utkání a ve všech zvítězili, kadeti mají za sebou ještě o jedno utkání navíc a drží si taktéž 100% vítěznou bilanci. Kadeti Říčan si také připsali skalp Frankfurtu, v Německu měsíce neporažené frankfurtské ragbisty porazili v přátelském utkání 47:24.

DĚTI

I letos se pod taktovkou Říčan chystají zimní turnaje

Také tuto zimu se náš klub postará o soutěžní program pro českou ragbyovou komunitu. S myšlenkou zimních turnajů pro děti, spojených i se vzdělávacími kurzy České rugbyové unie pro rozhodčí a trenéry, přišel v roce 2012 říčanský trenér a metodik práce s dětmi a mládeží Tomáš Kohout. Od té doby je tato akce nedílnou součástí programu většiny českých i moravských klubů. První turnaj této sezóny se uskuteční 16. listopadu, šestý závěrečný 21. března.

UDÁLOSTI

Oslavili jsme 75 let ragby v Říčanech

Ragby je v Říčanech již od roku 1944, klub se stal 7x Mistrem republiky v kategorii mužů, desítky titulů získal v oblasti mládeže. Úřadujícím mistrem je v kategorii juniorů (popáté za sebou) a v kategorii kadetů. Ženy jsou úřadující vice-mistryně republiky. Klub je počtem registrovaných ragbistů a ragbistek druhým největším ragbyovým klubem v republice, a to ve městě s pouhými šestnácti tisíci obyvateli. To je v kostce výsledek práce několika generací říčanských ragbistů. Tradice ragby, která v Říčanech vznikla, je vpravdě unikátní. Nejen proto klub věnoval oslavy 75 let všem, kteří se na jeho vzrůstu podíleli. Kdo na stadion Josefa Kohouta v sobotu 21. září dorazil, viděl krásné mládežnické ragby, velkoplošný přenos utkání Mistrovství světa Jižní Afrika - Nový Zéland, spoustu zajímavých hostů, či živé vystoupení jazzové kapely Nadoraz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena